Seat leon x-pirijens - karavan za avanturiste
Foto: Kurir Štampano

Predstavljamo: Seat može svuda

Seat leon x-pirijens - karavan za avanturiste

Auto -
Ofroud „šminka“ se sastoji od pragova, a dozu robustnosti upotpunjuju prednji i zadnji aluminijumski zaštitnici podvozja, viši klirens...

U skladu s trendom na tržištu, na kojem sve veći broj proizvođača izbacuje krosover karavane, i španski „Seat“ je odlučio da prihvati izazov predstavivši „leon x-pirijens“, čija je premijera zakazana za Pariski salon automobila u oktobru.

Iako je reč o dorađenoj verzija klasičnog karavana „leon ST“, razlika između dva bratska modela je očigledna. Verzija „x-pirijens“ je dobila ofroud „šminku“ u vidu plastičnih dodatka na branicima, pragovima i blatobranima, a dozu robustnosti upotpunjuju prednji i zadnji aluminijumski zaštitnici podvozja. U odnosu na standardan karavan, klirens je povećan za 15 mm. Osim toga, vizuelni identitet „x-pirijens“ modela zaokružuju anodizirani crni krovni nosači i atraktivne alu-felne od 17 i 18 inča.

Duh avanture i posebnosti nastavlja se i u unutrašnjosti, u kojoj dominira tamnobraon koža i alkantara umeci svetlije nijanse, prošiveni narandžastim koncem, a tu su i sportska prednja sedišta. S obzirom na to da se radi o karavanu, praktičnost i ponuda prostora nije dovedena u pitanje, a budućim vlasnicima je na raspolaganju prtljažnik od baznih 587 litara, koji „guta“ i do 1.470 litara kad se obore zadnja sedišta.

Stil „Folksvagena“... Instrument tabla veoma slična kao u  „golfu 7“
Stil „Folksvagena“... Instrument tabla veoma slična kao u „golfu 7“

Stalni 4x4SPREMAN ZA IZAZOVEOčekivano, „leon x-pirijens“ je opremljen stalnim pogonom na svim točkovima sa spojnicom „haldeks“ pete generacije. Najavljena motorizacija sastoji se od turbo-benzinca 1.8 TSI sa 180 KS i 280 Nm, kao i turbo-dizelaša 1.6 TDI, koji ima 110 konja, dok su jače verzije opremljene 2.0 TDI motorima sa 150 KS i 320 Nm, odnosno 184 KS i 380 Nm. Manuelni menjač od šest brzina je standard, dok je opciono dostupan DSG.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track