TARIRANJE: Čiroki zvezda ofrouda nad Mokrom Gorom

Domaća premijera na terenima nacionalnog parka Tara predstavljen novi džip čiroki na ofroudu od 50 k

TARIRANJE: Čiroki zvezda ofrouda nad Mokrom Gorom

Auto -
Kompanija „Fijat automobili Srbija“ predstavila novi produkt italodizajna, uparen s vrhunskim pogonom na svim točkovima
1 / 7

Tariranje, ne turiranje!Greh je voziti džipove po asfaltu, pa smo iskupljenje potražili na pravom mestu! Tereni Nacionalnog parka „Tara“ prirodno su stanište nezaustavljive džip ekipe, koja je izmislila vožnju po (samo naizgled) neprohodnim stazama. Tradicionalni ofroud pod nazivom „Tariranje“ održan je prošlog vikenda, a na njemu je kompanija „ Fijat automobili Srbija“ predstavila novi „čiroki“!

Baza je bio Drvengrad, biser Emira Kusturice na Mokroj gori. Dobro jutro ofroud konvoju poželela je gusta magla na Mećavniku. Međutim, kolona od 15 džipova dodala je gas i već posle nekoliko minuta bili smo iznad oblaka. Ravnodušan prema tluDakle, nebo je granica kad se vozi s pogonom 4 x 4 u koji je ugrađeno iskustvo staro 73 godine. Društvo „čirokiju“ pravili su poglavica „grand čiroki“, kao i modeli „rangler“.

Više od 50 kilometara pređeno je po zemljanim, blatnjavim i kamenim putevima za nekoliko sati. Tereni nisu bili preterano zahtevni, mada je poznato da je „džip“ ekipa ravnodušna prema bilo kakvoj podlozi.„Čiroki“ je u osnovi smanjeni „poglavica“, ali sada prvi put pod palicom italodizajna. Izgleda atraktivno, mada je upitno da li je to potrebno fanovima ovog modela.Tokom ofrouda „čiroki“ je lako vladao neasfaltnim podlogama. Raspolaže sa tri unapređena sistema 4 x 4: „džip aktiv drajv“ (automatski s jednom aktivnom brzinom), zatim „džip aktiv drajv II“ i „drajv lok“.

Aktivni sistem 4x4Čak i klizave krivine ne predstavljaju nikakav problem. Aktivni sistem odlično balansira u krivinama i izlazi na pravac bez korekcije. Novi automatski devetobrzinski menjač je odlična mera za uspon.Novi „osvajač“ još je spremniji za avanture!

Četvrta generacija unapređen sistem pogona 4x4NOVI MOTORI I 9-BRZINSKI MENJAČNovi „čiroki“ četvrte generacije i pripada SUV klasi. Sada je evoluirao u potpuno novo vozilo, koje se isporučuje kupcima uz novo tumačenje stava ovog legendarnog američkog brenda „Go anywhere, do anything“ (Idi bilo gde, uradi bilo šta).Novi „čiroki“ podigao se za jednu stepenicu u svom segmentu sa sjajnim i atletskim dizajnom, boljom dinamikom i kontrolom vožnje na putu, legendarnim 4 x 4 sistemom, vrhunskim ručno rađenim enterijerom, inovativnom tehnologijom, naprednim nivoima efikasnosti, zabave, komfora, sigurnosti i bezbednosti od „pet zvezdica“, koliko mu je nedavno kao oznaku najboljeg u klasi dodelio Euro NCAP program procene bezbednosti u kategoriji malih ofroud vozila sa 4 x 4 sistemom.Dostupan je s pogonom na dva točka, kao i u varijanti 4 x 4. Ponuda motora obuhvata i 2,0 dizel (170 KS), s novim devetobrzinskim automatskim menjačem. Verzija motora od 2,0 litra i 140 KS je povezana sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track