10 stvari za koje nikada niste čuli o ljudskom telu!
Foto: Sttock

Nemoguće je golicati samog sebe

10 stvari za koje nikada niste čuli o ljudskom telu!

Život -
Među svim tim neobičnim činjenicama elektronski mediji su izdvojili 10 najzanimljivijih, za koje verovatno mnogi nisu nikada čuli

LONDON - Ljudsko telo je još uvek jedna velika misterija koju naučnici neprestano istražuju ne bi li dokučili njene tajne. Među svim tim neobičnim činjenicama elektronski mediji su izdvojili 10 najzanimljivijih, za koje verovatno mnogi nisu nikada čuli.

1. Naš nos ima neverovatnu memoriju, budući da je u stanju da zapamti do 50.000 različitih mirisa.2. Sa oko 500.000 znojnih žlezda, naša stopala mogu da proizvedu do litar znoja dnevno.3. Količinom pljuvačke koju proizvede tokom života, čovek može da napuni dva bazena.4. Nemoguće je golicati samog sebe.5. Jedni sisari koji ne mogu istovremeno da dišu i gutaju su ljudi.

6. 40.000 kilometara je dužina naših krvnih sudova, što je dovoljno da se njima Zemlja obmota oko ekvatora.7. Za 30 minuta, ljudsko telo proizvede dovoljno toplote za zagravenje dve litre vode.8. Tokom života, čovek izgubi u proseku 18 kilograma kože.9. Muškarac proizvede blizu 10 miliona spermatozoida dnevno, što je dovoljno da se obnovi čovečanstvo za šest meseci.10. Ženski jajnici proizvode 500.000 jajnih ćelija od kojih svega 400 mogu biti oplođene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track