CELI SVET JOJ SE RUŠIO: Denis (34) spremila svoju sahranu, oprostila se od dece, a onda...
Foto: Thinkstock

Bila svesna kraja

CELI SVET JOJ SE RUŠIO: Denis (34) spremila svoju sahranu, oprostila se od dece, a onda...

Život -
Denis Klark je uspela da se izbori sa rakom grlića materice, ali ond aje saznala da se zloćudna bolest vratila

Denis Klark (34) se celi svet srušio kada su joj lekari dijagnostifikovali rak grlića materice 2010. godine. Tada je poslata na agresivne tretmane radioterapije i rečeno joj je da je pobedila bolest.

Međutim, u novembru 2011. joj je rečeno da ima ogroman tumor u karlici i da nema načina da se operiše.

"Kada sam to čula, spremila sam sopstvenu sahranu i napisala oproštajna pisma svojim sinovima. Srce mi se cepalo, ali morala sam to da uradim”, priča Denis, koja je u pismu napisala sinovima da ne budu tužni i da se uvek sećaju svih lepih trenutaka koje su proveli zajedno.

Osećala se jako loše, i kako kaže, stalno se pitala da li će preminuti u bolnici ili kod svoje kuće. A onda, posle dve godine agonije, lekari su otkrili u čemu je zapravo problem - naime, njeni unutrašnji organi bili su delimično uništeni zbog radijacije kojoj je bila izložena u toku svih radioterapija pa su doktori postavili pogrešnu dijagnozu, a žena je izgubila nekoliko godina života.

“Kada su mi to saopštili, moja mama je briznula u plač, dok sam ja počela da se smejemm od olakšanja” , priča Denis. Otišla je kući i rekla svojoj deci da su lekari pogrešili i da neće umreti.

"Lica su im se totalno ozarila, počeli su da skaču i plaču. Nisu željeli da prestanu da me grle", rekla je Denis, kojoj je pao kamen sa srca, ali je, kako kaže, izgubila i par godina života zbog pogrešne dijagnoze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track