ELIKSIR ZDRAVLJA: Napravite sami ulje cimeta i osetite sve blagodeti!

Uputstvo

ELIKSIR ZDRAVLJA: Napravite sami ulje cimeta i osetite sve blagodeti!

Život -
Ipak, ulje je najjednostavnije i najbolje piti i to po 1-2 čajne kačike ujutro i uveče

Cimet je biljka čiji je egzotični ukus osvojio celi svet, sve češće u prvi plan dolaze njegova mnogobrojna lekovita svojstva. Kod nas je malo poznato korišćene ulja od cimeta, a možete ga sami napraviti.

Štapići od cimeta, najbolje 5-6, stavi se u staklenu teglu i prelije maslonovim uljem da štapići budu potpuno potopljeni. Tegla se zatvori i tako ostaje da stoji tri sedmice na sobnoj temperaturi i svakodnevno se za to vreme mora dobro promućkati. Posle tri nedelje se procedi kroz gazu i ulje je spremno za upotrebu. Veoma je važno da se drži u tamnoj flaši.

Ovo ulje je pravi eliksir zdravlja i jak je antioksidant koji sprečava oštećenja i štiti ćelije od slobodnih radikala koji su uzrok nejtežih bolesti i starenje organizma.

Ulje se može dodavati u kolače ili salate, ali se ne preporučuje za dugotrajnu termičku obradu. Najbolje ga je i to po 1-2 čajne kašike ujutro i uveče. Ulje se može koristiti i za valjsku upotrebu utrljavanjem na bolna ili upaljena mesta. Ima antiseptička, antibiotska, analgetička i afrodizijačka svojstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track