Evo zašto bi trebalo da ujutru pijete vodu sa limunom
Foto: Shutter.

Dobra navika

Evo zašto bi trebalo da ujutru pijete vodu sa limunom

Život -
Ovaj metod se praktikuje u Ajuverdi već vekovima, a evo i zašto bi trebalo da vodu sa limunom uvedete u svoj jutarnji ritual

Ako započnete ujutru dan sa čašom tople vode sa limunom, dobićete brojne pozitivne efekte na organizam i na celokupno zdravlje. Ovaj metod se praktikuje u Ajuverdi već vekovima, a evo i zašto bi trebalo da vodu sa limunom uvedete u svoj jutarnji ritual.

POMAŽE VARENJE Ne samo što topla voda stimuliše sistem za varenje, već limun stimuliše i čisti jetru. Takođe, limun pomaže želudačnoj kiselini da bolje svari hranu.

PODIŽE IMUNITETCitrusno voće, u šta spada i limun, bogato je vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C pomaže u borbi sa prehladom, a askorbinska kiselina pomaže bolju apsorpciju gvožđa koje igra važnu ulogu u jačanju imuniteta.

DETOKSIKUJE ORGANIZAM Limunada je prirodni dijuretik, što znači da pomaže telu da izbaci tečnosti i toksine. Citrusna kiselina takođe povećava broj enzima koji stimulišu jetru.

DAJE ENERGIJU Mnogi tvrde kako ih topla voda sa limunom, posle par dana redovnog konzumiranja, bolje razbudi od kafe. Kombinacija vode i limuna pomaže u hidrataciji i oksigenaciji krvi, zbog čega se potom osećate fantastično.

ODRŽAVA KOŽU LEPOMUsled hronične dehidracije, koža može da izgleda umorno i sivo. Vitamin C igra glavnu ulogu u održavanju zdrave kože, a antioksidansi se bore sa starenjem.

(Žena.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track