IZGLEDAMO DEBLJI NEGO ŠTO JESMO: Ove 4 namirnice su odgovorne za naduven stomak!

Variranje u kilaži

IZGLEDAMO DEBLJI NEGO ŠTO JESMO: Ove 4 namirnice su odgovorne za naduven stomak!

Život -
Ako vam namirnice bogate skrobom uzrokuju naduven stomak, ne morate ih precrtati iz svoje ishrane već odabrati one koji to ne čine

Iako je variranje u kilaži kod žena normalno, ponekad za naduven stomak zbog kog izgledate deblje nego što to zaista i jeste, nisu odgovorni kilogrami već određene namirnice.

MlekoSvi znamo kako mleko u prekomernim količinama nije zdravo za naše zdravlje. Ali ako vam ono izazove probleme sa probavom i nadutost možda je problem u vašem organizmu koji ne podnosi laktozu.

SkrobAko vam namirnice bogate skrobom uzrokuju naduven stomak, ne morate ih precrtati iz svoje ishrane već odabrati one koji to ne čine. Pšenica, ječam i raž sadrže velike količine fruktana, polimera fruktoze koji uzrokuje nadutost. Neka se na vašem tanjiru rađe pojave krompir, pirinač, kukuruz i zob koje sadrže znatno manje količine fruktana.

VoćeIako je voće prepuno zdravih sastojaka poput vitamina i minerala i ono može biti uzročnik nadutosti. Razlog se krije u količini fruktoze i glukoze. Odaberite rađe bobičasto voće, grejp i citruse jer oni, za razliku od, na primer, jabuke i kruške sadrže znatno manje količine spomenutih sastojaka.

Zamenski šećerSorbitol, ksilitol i manit su veštački zaslađivači koje nalazimo u takozvanim dijetetskim pićima i žvakama. Osetite li nadutost nakon konzumacije dijetalne hrane i pića izbegavajte takve proizvode. Za ličnu primenu rađe upotrebite prirodne zaslađivače kao što su stevia i agava sirup.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track