Kako da se izborite sa saznanjem da ne možete imati decu
Foto: Shutterstock

Ostanite srećni

Kako da se izborite sa saznanjem da ne možete imati decu

Život -
Iako je u pitanju veliki emotivni problem, za vezu je vrlo bitno da ostanete srećni. Evo kako da se suočite s neplodnošću

Neplodnost može biti jedan od najvećih izazova s kojim se parovi suočavaju. Iako je u pitanju veliki emotivni problem, za vezu je vrlo bitno da ostanete srećni. Evo kako da se suočite s neplodnošću.

Nemojte kritikovati sebe Ugasite onaj mali glasić u glavi koji vam stalno govori šta ste sve mogli ili niste mogli da učinite. Negativne misli mogu vas uvući u depresiju. Niste vi krivi i zato prestanite da kritikujete sebe.

Odgovarajte pristojno na neumesna pitanja Nekad se može desiti da vam čak i najdobronamerniji prijatelji postave pogrešno pitanje u pogrešno vreme. Umesto da se nervirate ili se povlačite u sebe, odgovorite na pitanje zrelo i smireno.

Zabavite se sa svojim suprugom Kada saznaju da ne mogu da imaju decu, parovi najčešće počnu da se udaljavaju, što je veoma pogrešno. Pokušajte da izgradite most ka partneru. Deca su često razlog udaljavanja partnera, jer zahtevaju dosta pažnje i vremena. Zato iskoristite ovu priliku da učvrstite svoju vezu.

Uzmite u obzir obilje mogućnosti Ako nemate decu, slobodni ste da radite šta god želite. Možete da uzmete odmor kada vama odgovara i proputujete svet rasterećeni brige. Razmislite šta vas sve interesuje i orijentišite se ka tome.

Postanite staratelj Sterilitet može biti uznemirujuć problem, ali ne mora da znači da ćete ostati bez dece. Postolji mnogo načina da odgajite dete. Pokušajte s veštačkom oplodnjom, usvajanjem deteta ili postanite staratelj.

Razgovarajte s parovima koji imaju sličan problem Može se desiti da ljudi u vašem okruženju izgledaju bezosećajno, jer ne razumeju kako se osećate. Ali ako upoznate parove slične sebi i porazgovarate s njima, shvatićete da niste jedini i da postoje načini kako da se izborite s krizom.

Otkrijte nova interesovanja Opšte je poznato da je dokon um đavolje igralište. Upustite se u različite aktivnostimi koje će vama i vašem partneru pomoći da zaboravite na problem i korisno kanališete energiju.

(Super žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track