MALIŠAN ŽIVEO SA PARAZITSKIM BLIZANCEM: Dečak rođen sa 4 ruke i 4 noge!
Foto: Dejli Mejl

Uznemirujuće fotografije

MALIŠAN ŽIVEO SA PARAZITSKIM BLIZANCEM: Dečak rođen sa 4 ruke i 4 noge!

Život -
Tromesečni Pol Mukisa osim osam udova, ima još jedna prsa, a srce i jetra su mu na pogrešnoj strani na pogrešnoj strani

Dečak rođen sa osam ekstremiteta uspešno se oporavlja pošto su mu doktori operatvnim putem uklonili "parazitskog blizanca".

Tromesečni Pol Mukisa iz Nabiginga, malog sela u istočnoj Ugandi, rođen je sa četiri ruke i četiri noge. Roditeljima su u bolnici rekli kako dečaku ne mogu da pomognu. Spas su pronašli u glavnom gradu Kampali, gdj je tim hirurga, predvođen doktorom Džonom Sekabirom, utvrdio da djčak osim osam udova, ima još jedne grudi i da su mu srce i jetra na pogrešnoj strani.

Takođe, "parazitski blizanac" delio je s dečakom deo karlična kost. Posle tri mjeseca, pošto je dovoljno porastao, dečak je bio spreman za složenu operaciju. Sredinom avgusta, tim hirurga je tokom trosatne operacije uklonio suvišne delove tela. Maleni Pol je izgubio manju količinu krvi, a posle operacije nije bilo nikakvih komplikacija. Dečak se dobro oporavlja.

Ranije ove godine lečnici su uspešno odstranili suvišne ekstremitete detetu koji je rođen sa četiri ruke i četiri stopala u kineskoj bolnici u južnoj provinciji Guangdong.

http://www.youtube.com/watch?v=33CsDTE1h-8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track