OČISTITE JETRU U DVA KORAKA: Koktel koji će poboljšati vaš izgled

Maslinovo ulje i limun

OČISTITE JETRU U DVA KORAKA: Koktel koji će poboljšati vaš izgled

Život -
Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan stomak popijte kašiku maslinovog ulja pomešanog sa kašikom limunovog soka

Ovaj jednostavni postupak zahteva samo nekoliko minuta vašeg vremena! Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe, pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu. Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše toksine i nečistoće iz nje.

Otuda je jasno da je čista jetra – važan uslov za zdravlje, vitalnost, energiju, lep izgled i dobro raspoloženje. Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan stomak popijte kašiku maslinovog ulja pomešanog sa kašikom limunovog soka.

Posle mesec dana trebalo biste osetiti promene: Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svež, a izgled podmlađen, zaboravićete na zatvor i probleme sa varenjem, osećaćete se zdravo sa mnogo pozitivne energije…

Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i žućne kese. Žuć je aktivan učesnik u procesu varenja koji ubrzava rad vaših creva. Isti efekat na varenje imaju limun i brusnica.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola. I kao što je gore navedeno – doprinosi čišćenju jetre.

Maslinovo ulje čuvajte na sobnoj temperaturi. Možete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, ovo nema nikakav uticaj na njegove osobine.

(Femina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track