OVA MASKA ZAISTA PEGLA BORE: Recept Sofije Loren podmlađuje lice
Foto: Beta Ap

Fenomenalna, a nije komplikovana

OVA MASKA ZAISTA PEGLA BORE: Recept Sofije Loren podmlađuje lice

Život -
Želatin koji je u sastavu ove maske pegla sitne bore, omekšava i izbeljuje kožu, poboljšava cirkulaciju krvi

Recept ove podmlađujuće maske potiče lično od Sofije Loren. Ova maska je zaista delotvorna! Nije komplikovana za pripremu, a zaista je fenomenalna! Svaka žena koja poštuje svoj izgled, i želi dugo da sačuva svoju lepotu i mladost, treba da je počne primenjivati.- 1 kesica želatina (10 gr)- 150 gr kajmaka (mleka, kefira ili jogurta)- 1 čajna kašičica glicerina (apotekarski ili biljni)- 1 čajna kašičica meda

Kajmak je dobar za suvu kožu lica. Za normalnu kožu bolje će odgovarati mleko ili jogurt. Za masnu kožu – kiselo mleko, kefir ili nemasni jogurt.Priprema:Rastvorite želatin u kajmaku (ili u drugom kiselomlečnom proizvodu) i ostavite u frižider na 6-8 sati. Nakon toga, nežno mešajući, ugrejte smesu na vodenoj pari, dok se želatin potpuno ne rastvori. Skinite sa šporeta i dodajte med i glicerin. Promešajte.Sačekajte par minuta dok se smesa malo ohladi i nanesite je na očišćeno lice, vrat i zonu dekoltea. Držite je 20-25 minuta, zatim je uklonite papirnom (ili pamučnom) maramicom, umočenom u mleko.

Ostatke maske isperite toplom, pa hladnom vodom. Pripremljenu masku možete čuvati u frižideru 5-7 dana, i koristiti je svaki dan. Ujutro je možete nanositi na lice hladnu, da biste osvežili lice, a uveče malo ugrejanu (u mikrotalasnoj pećnici ili na vodenoj pari) za pojačanje hranljivog efekta. Efekti maske biće vidljivi već nakon prvog nanošenja.

Želatin koji je u sastavu ove maske "pegla“ sitne bore, omekšava i izbeljuje kožu, poboljšava cirkulaciju krvi. Takođe ima pozitivan uticaj na proteinski i aminokiselinski metabolizam kože, poboljšava njeno stanje. Na osnovu ove činjenice napravljen je recept domaće kreme mladosti za kožu vašeg lica, sa podmlađujućim efektom.

(Uspešnažena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track