RECEPT ZA MRŠAVLJENJE: Šta se dešava našem telu kada smo na dijeti?

Saveti

RECEPT ZA MRŠAVLJENJE: Šta se dešava našem telu kada smo na dijeti?

Život -
Poenta svake dijete nije da se iz nje izađe mršaviji i bolesniji, već da se slabi zdravo

Oduvek želite da imate par kilograma manje ili muku mučite sa deset i više nataloženih kilograma? Poenta svake dijete nije da se iz nje izađe mršaviji i bolesniji, već da se slabi zdravo. To se postiže izbalansiranom ishranom.

Kako naše telo shvata dijetu:

1. Trenutna situacijaOsoba sa viškom kilograma ima povišen procenat masnih naslaga.

2. Trajanje dijeteSvaka dijeta ima neke svoje odrednice, međutim većina ih se svodi na izbacivanje određene grupe namirnica (najčešće ugljenih hidrata) ili gladovanje. Na taj način našem telu uskraćujemo nutrijente (hranljive materije) i pošto gladujemo trošimo mišićnu masu i izbacujemo višak vode iz organizma.Upravo tako stvara se prividan rezultat, manje kilograma na vagi, manji konfekcijski broj, ali mast ostaje.3. Posle dijeteZnamo da mišićna masa troši energiju (kalorije), za vreme dijete smo je smanjili i sada nema ko da troši kalorije, telo će taložiti još više masnoće. Kada se na sve to doda i povratak vode dolazi do pojave čuvenog Jo - jo efekta. Svako ko je ikada bio na dijeti uverio se u ovo!

Sada je jasno zašto neke dijete mogu da nam učine više štete nego koristi. Pored fizičkih posledica, dijete često imaju i psihičke posledice, jer se javlja razočaranje, strah od budućih neuspeha itd.

Ako zaista želite trajne rezultate, više energije i vitalnost zaboravite na dijete i izbalansirajte ishranu.

(Fit-trener.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track