TRI MALA ČUDA: Lekari su joj savetovali da pobaci, a ona je nastavila dalje...
Foto: FB

Freja, Lili i Elenor

TRI MALA ČUDA: Lekari su joj savetovali da pobaci, a ona je nastavila dalje...

Život -
Nisam ni znala da su toliko snažne i da će uspeti da se izbore i ako su rođene tako rano. One su moja tri čuda, rekla je mama Džesika

Freja, Lili i Elenor su prirodno začete identične trojke koje su potpuno oduševile lekare i prevazišle sva očekivanja. Ove sestre su rođene pre vremena i to u 28. nedelji. Zbog toga su morale da provedu sedam nedelja u bolnici, a sada su žive i zdrave i konačno su kod kuće sa roditeljima Džesikom i Lijamom.

Šanse za dobijanje trojki prirodnim putem su jedan u 4000 slučajeva, a u jednom od šest slučajeva trojki desi se da sve tri budu identične.

Doktori su upozorili Džesiku da postoje velike šanse da pobaci, kao i da postoje velike šanse da se rode sa Daunovim sindromom, srčanim oboljenjima i drugim zdravstvenim problemima. Ali, trojke su sada dobro i upoznale su svoju čukunbabu Mabel, koja ima 96 godina.

"Šokirali smo se kad smo saznali da nosim trojke. U početku, ultrazvuk je pokazivao da nije sve u redu, i lekari su me upozoravali da mogu da pobacim. Bili smo pod neverovatnim stresom, ali smo nastavili dalje. Nisam ni znala da su toliko snažne i da će uspeti da se izbore i ako su rođene tako rano. One su moja tri čuda", rekla je Džesika.

Džesika i Liam su se upoznali kada su imali 15 godina, a deset godina kasnije dobili su tri ćerke. Nova porodica dobila je nove izdatke. Morali su da kupe novi automobil, kao i da se snadju za krevetac, kolica i hranilicu.

"Ume da bude naporno, recimo kad ih hranimo ili kad jedno krene da plače. Obično taj jedan podstakne ostale takođe da se rasplaču. Ali, dobra strana je da jako lepo spavaju i to nam dosta olakšava", ispričao je Liam. Roditelji ne žele da bebe nose istu odeću i da se bave istim aktivnostima, već da svaka od njih izgradi svoju ličnost. Sada u Džesikinoj porodici postoji pet generacija, od trojki do bake Debi (52), prababe Vere (74) i čukunbabe Mabel (96).

(žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track