BOSANAC POBEGAO S VENČANJA: Hteli na silu da ga ožene zbog švedskih papira!
Foto: Sina

Ugovorena svadba

BOSANAC POBEGAO S VENČANJA: Hteli na silu da ga ožene zbog švedskih papira!

Ludi svet -
Nastala je opša pometnja i komešanje. Mlada je ostala uplakana, a za mladoženjom je potrčao njegov otac, psujući ga i pokušavajući da ga vrati pred matičara", priča jedan od svatova

Bizaran slučaj dogodio se protekle subote u Sanskom Mostu kada je mladoženja pobegao sa venčanja u trenutku kada je pred matičarem trebalo da kaže sudbonosno "da".

Prema pričama svedoka, tok venčanja bio je uobičajen sve do pomenutog trenutka kada je mladoženja, na zaprepaštenje prisutnih, jednostavno pobegao iz sale za venčanje.

"Nastala je opša pometnja i komešanje. Mlada je ostala uplakana, a za mladoženjom je potrčao njegov otac, psujući ga i pokušavajući da ga vrati pred matičara", priča jedan od svatova.

Posle ovog neobičnog slučaja svadba se jednostavno rasula i ovo je prvi slučaj ovakve vrste zabilježen u Sanskom Mostu tokom proteklih nekoliko decenija.

Kako saznajemo, mladoženju su na silu pokušali da oženi devojkom koju nije volio, a na tome su insistirali njegovi roditelji.

"On je već dugo godina u vezi s drugom devojkom, a otac i majka su ga stalno nagovarali da pronađe i oženi neku iz inostranstva zbog "papira", kako bi kasnije mogao otići iz Bosne i Hercegovine", kaže jedan od bliskih prijatelja mladoženje begunca.

Prema njegovoj priči, on je nevoljno pristao da mu roditelji pronađu takvu djevojku, koja inače boravi u Švedskoj, ali se u poslednji čas predomislio i odustao od nametnutog scenarija.

Inače, Sanski Most je, u odnosu na broj stanovnika, jedan od gradova rekordera u BiH po broju obavljenih venčanja i sklopljenih brakova tokom letnog perioda. Prema rečima matičara Besima Delića, samo tokom jula i augusta ove godine zakazano je preko 150 venčanja.

"U najvećem broju slučajeva reč je o mladim ljudima iz inostranstva koji nakon sklapanja braka odlaze van granica zemlje", istakao je Delić.

(Nezavisne novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track