ČUDO OD RADOVANA: U 61. prvi put postao otac, sada ima četvoro!
Foto: Svetlana Mandić

Nikad nije kasno

ČUDO OD RADOVANA: U 61. prvi put postao otac, sada ima četvoro!

Ludi svet -
Kada je mi je prva žena umrla 2002. mislio sam da se nikada više neću oženiti. Ali, sudbina je htela drugačije. Nakon šest godina oženio sam se sa Dunjom iz Konjica, kaže radovan Vulanović priznajući da nije očekivao takvu sreću

Nikšićanin Radovan Vulanović poslednje četiri godine na krsnu slavu Jovandan krsti po jedno dete.

Vitalni šezdesetpetogodišnjak sa prvom suprugom bio je u braku 28 godina, ali nisu imali dece.

“Kada je umrla 2002. mislio sam da se nikada više neću oženiti. Ali, sudbina je htela drugačije. Nakon šest godina oženio sam se sa Dunjom iz Konjica. Za pet godina dobio sam četvoro dece, dve ćerke i dva sina, i svake godine za slavu krstim po jedno dete. Tako je trebalo i ove godine da bude, ali je Vidoje bio u bolnici pa smo krštenje pomerili i odlučili da bude 10. oktobra, na rođendan najstarije ćerke“, kaže Radovan, dok u naručju drži najmlađe dete, trogodišnjeg sina Vidoja.

Tatina, koja s razlogom nosi neobično ime napunila je šest godina.

"Jeste neobično ime, ali ja sam njenim rođenjem dobio najlepšu titulu - tata, pa je tako i ona dobila ime - Tatina. Rosa, koja nosi ime moje sestre, je 1. avgusta napunila četiri godine, Bogdan je dve godine napunio u martu, a Vidoje se, kako mu i ime kaže, rodio na Vidovdan“, priča ponosni otac.

Iako je u poznim godinama dobio decu Radovan se dobro snalazi u ulozi oca. Ne smetaju mu dečji nestašluci, vriska, ima živaca za sve zgode i nezgode malih Vulanovića.

Sa njima je i jedanaestogodišnji Borislav Vlahović, Dunjin sin iz prvog braka, koji pomaže u podizanju mlađe braće i sestara.

„Svi moji su posebno srećni jer se niko nije nadao da ću se ponovo oženiti, a pogotovo ne da ću dobiti decu. Moram priznati da i kada sam najumorniji oni mi odagnaju umor. Jednostavno, oni su smisao mog života“, zaključuje Radovan.

Mama Dunja nije željela da se fotografiše, a juče je posebno ponosan bio i kum Sava Glomazić, koji je krstio svo četvoro Vulanovića.

S obzirom na Radovanovo obećanje, možda će biti u prilici da krsti još koje dete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track