ĐETIĆI VAS ZOVU: Dođite na maraton u ležanju!

Olimpijada u leškarenju 3. avgusta

ĐETIĆI VAS ZOVU: Dođite na maraton u ležanju!

Ludi svet -
Prijave za nastup u Brezinama kod Plužina mogu se podnositi do 2. avgusta, a učesnici ne moraju biti isključivo iz Crne Gore, nego iz bilo kog kraja sveta

Lezi hlebu da te jedem, diž’ se ćebe da ja legnem!“ Ova "himna" Crnogoraca koja se samo kroz viceve provlači kao deo njihovog mentaliteta čuće se pod nebom etno-sela "Montenegro" u Breznima kod Plužina 3. avgusta na tradicionalnoj "olimpijadi u leškarenju“, u hladovini stogodišnjeg hrasta.

Prijave za nastup mogu se podnositi do 2. avgusta, a učesnici ne moraju biti isključivo iz Crne Gore, nego iz bilo kog kraja sveta, a prvak će zaraditi 300 evra. Vreme ležanja je neograničeno, pa ko izdrži.Održaće se i "crnogorski maraton" na 50 metara, a "najbržem dugoprugašu" sledi nagrada, kao i takmičenje u brzom kucanju poruka na mobilnom telefonu, a najboljem sledi takođe 50 evra.Ukupni troškovi ove manifestacije su 1.060 evra. A u to su uključeni voditelj programa (50 evra, plus ozvučenje 250),kao i takmičenja u tri discipline (150), pehar za najboljeg džabalebaroša (80 evra), i za sudije isto toliko.

"Za ovu našu olimpijadu čulo se i na kraj sveta", kaže Milonja Blagojević, jedan od krivaca, što će Piva 3. avgusta biti epicentar izležavanja.

"Počeće izložbom fotografija Dobrislava Bajovića Bajonea pod nazivom: „Đe možemo odmarati u debeloj ladovini u durmitorskom i pivskom kraju“. Svi su dobro došli, a da ležati nije nimalo lako uverili su se takmičari prošlih sezona. Najgore je kad pritisne fiziološka potreba, a nema se kud, no u vreću za spavanje. Na sreću, to se još nije dogodilo. LEŽAO 32 SATA!Prošle godine je postignut neverovatan rekord. Prošlogodišnji pobednik je Vladan Bajalica iz Nikšića koji je preležao 32 sata i osvojio dvesta evra!

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track