DIRLJIVO: Pogledajte šta keruša Lilika nosi u kesi zbog koje svakodnevno prelazi 6 km
Foto: Printskrin

Neverovatna priča

DIRLJIVO: Pogledajte šta keruša Lilika nosi u kesi zbog koje svakodnevno prelazi 6 km

Ludi svet -
Pas Lilika svakodnevno pređe 6 km kako bi donela za sebe i svoje drugove . psa, mačku i kokoške

Verovatno ste čuli već svakave priče o psima i njihovoj požrtvovanoj ljubavi, ali ovakvu po svoj prilici još niste. Njena junakinja, Lilika, napuštena je kao štene na ulicama Sao Karlosa u Brazilu, gde ju je pronašla i usvojila Nele Vanija, vlasnica tehničkog otpada. Od tada živi tamo sa njom i njenom brojnom porodicom, koju osim dece čine i još jedan pas, mačak, mazga i nekoliko kokošaka

Lutajući gradom, stigla je do 6km udaljene ulice u kojoj živi Lusija Elen de Suza, naudata nastavnica i veliki ljubitelj životinja. Kada je videla kerušu koja njuši oko kontejnera u potrazi za hranom, najpre je pomislila da je lutalica, i odlučila je da je nahrani, zajedno sa još nekolko svojih ljubimaca i životinja sa ulice kojma svakodnevno obezbeđuje večernji obrok.

Kada su štened porasla i udomljena, i dalje je svakodnevno nastavila to da radi, a donesenom hranom je sada snabdevala svoje životinjske drugove sa otpada - psa, mačku i kokoške. Svi koji poznaju Liliku smatraju da je ono što radi dostojno poštovanja, a poučno i inspirativno za sve nas, kao ljudska bića.

Neki ljudi kriju ono što imaju, samo da ne bi podelili sa drugima. Ali ona ne. Lilika je stvarno izuzetan pas”, smatra Lusija.

http://www.youtube.com/watch?v=1BxPz8TX0Oo

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track