KAKO JE UMRO SEDRIK: Lažirao sahranu da bi izbegao zatvor! Došla mu i policija
Foto: KURIR

Francuska

KAKO JE UMRO SEDRIK: Lažirao sahranu da bi izbegao zatvor! Došla mu i policija

Ludi svet -
Majka, otac, braća, sestra i cela ožalošćena porodica saopštavaju tužnu vest o smrti Sedrika koji je preminuo u četvrtak, 11. septembra, u 26. godini, pisalo je u čitulji

PARIZ - U pokušaju da umakne dugoj ruci pravde, jedan mladi francuski kriminalac iscenirao je svoj pogreb na koji je osim policije došla samo njegova baka.

Mladić (26) kome je policija bila za petama zbog niza krivičnih dela, uključujući prevaru i krađu, objavio je svoju čitulju u lokalnom listu Uest-Frans i na internetu."Majka, otac, braća, sestra i cela ožalošćena porodica saopštavaju tužnu vest o smrti Sedrika koji je preminuo u četvrtak, 11. septembra, u 26. godini", pisalo je u čitulji.

"Sahrana će biti održana u utorak, 16. septembra, u 10.30 časova", stajalo je u svojeručnom obaveštenju. Policija je, međutim, nanjušila prevaru i pojavila se u naznačeno vreme na groblju gde nije zatekla ni sanduk, ni pogrebnu povorku, ni raku, već samo uplakanu baku koju, očigledno, niko nije obavestio.

Sedrik, čije prezime nije navedeno, sve je precizno isplanirao: najpre je telefonirao pogrebnom zavodu predstavivši se kao svoj brat, a zatim i novine koje su nazvale pogrebno preduzeće da bi potvrdile informaciju.

"Odavno ga poznajemo. Ima poduži policijski dosije. Još kao maloletnik je odgovarao pred sudom", kazao je Bertran Denio, predsednik lokalnog tužilaštva, priznavši da su se ipak "svi pomalo iznenadli, kada su videli čitulju u novinama".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track