KIDNAPOVANA I PRIMORANA NA UDAJU: Kazahstanska mlada vrištala dok su je vukli na putu do mladoženje!

Narodni običaji

KIDNAPOVANA I PRIMORANA NA UDAJU: Kazahstanska mlada vrištala dok su je vukli na putu do mladoženje!

Ludi svet -
Na video klipu, vidi se devojka koju su izvukli iz kola i vukli je po specijalnom tepihu koji je osmmišljen za tu priliku

Video snimak prikazuje devojku iz Kazahstana koja vrišti i plače dok je vuku jer ne želi da se uda.

Ovaj uznemiravajući klip mobilnim telefonom usnimio je jedan od svatova, a pokazuje momenat kada tinejdžerka prilazi kući svog budućeg muža u Kazahstanskom centru grada Akmola.

Dok su se svatovi veselili uz tradicionalnu kazahstansku muziku, devojka je sedela na zadnjem sedištu automobila i molila da je vrate kući.

U većini zemalja, kidnapovanje mlade smatra se seksualnim napadom. Lokalna aktivistkinja za ženskla prava Anfisa Zujeva (30) rekla je da je ovakva praksa "varvarska". "Nije ni čudo što ljudi misle da smo zaostali", rekla je.

Na video klipu, vidi se devojka koju su izvukli iz kola i vukli je po specijalnom tepihu koji je osmmišljen za tu priliku. Gosti su, kao da se ništa ne događa čudno, bacali konfete po njoj.

Pokušala je poslednjim atomima snage da se odupre ulasku u kuću tako što se uhvatila za ragasto, ali su je ipak ubacili unutra.

Iako možda deluje šokantno, ovakav način venčanja je počeo da biva popularan u Kazahstanu. Mladoženja "zaposli" rođake i prijatelje koji će mladu primenom sile dovući pred oltar.

Imaju razne metode: pokušavaju da je podmite, da joj daju poklon, a kada ona ne pristane ni po koju cenu, oni je vuku po ulici, ubace u auto i pravo kod mladoženje.

Nekada prođu dani da mlada bude zatvorena u kući pre nego što prihvati da se izbori sa svojom, ali i njegovom familijom.

http://www.youtube.com/watch?v=o9-8J_A7YPY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track