NIJE SVAKI RASKID LOŠ: Izgubila dečka i 60 kilograma!
Foto: Društvene Mreže

Nekada gojazna devojka

NIJE SVAKI RASKID LOŠ: Izgubila dečka i 60 kilograma!

Ludi svet -
Sve se promenilo nakon raskida, a Lisa u šali dodaje i da je pomoglo i to što se u istom periodu, uz vezu, raspao i njen automobil

Lisa Džeret, 31-godišnjakinja iz Čikaga, odrasla je s gojaznim roditeljima, a porodični jelovnik obilovao je masnim mesom i povrćem iz konzerve.

Uverena je da je upravo od roditelja preuzela mnoge nezdrave prehrambene navike. Stvari su se pogoršale kada se preselila u Olimpiju gde je završila u lošoj vezi u kojoj je često patila od depresije i anksioznosti za koje je primala i terapiju, a situacija je dosegla vrhunac kada je vaga pokazala da teži 152 kilograma.

Sve se promenilo nakon raskida, a Lisa u šali dodaje i da je pomoglo i to što se u istom periodu, uz vezu, raspao i njen automobil.

"Oboje smo imali i bicikle pa sam se lagano privikla na promenu. Čak i lagana šetnja pomaže, a uz ostale promene koje sam uvela u svoje navike, počela sam da primećujem male rezultate", govori Lisa.

Ubrzo nakon toga, Lisa je izgubila i zdravstveno osiguranje i tvrdi da se to, uprkos svemu, pokazalo kao najbolja stvar koja joj se dogodila. Morala je da se skine s lekova i uvidela je da ih je koristila "kao štaku" kako ne bi morala da se suoči s problemima u stvarnom svetu.

Počela je da se hrani zdravo, ali tvrdi da njen jelovnik još uvek ne čine 100 odsto zdrave stvari, a dodatni je izazov i posao kojim se bavi.

Naime, Lisa radi u pekari, ali dodaje da se dobro nosi s problemima koje takav posao donosi. Naravno, tajna je i puno kretanja. Biciklom ponekad pređe i preko 50 kilometara i često odlazi u duge šetnje.

Sve je to dovelo do gubitka 60 kilograma i spoznaje da su je stare navike sprečavale da živi onako kako želi."Kad sam bila gojazna nisam zapravo živela, jednostavno sam postojala. Niko ne bi trebalo da pristane na takvo šta ako može nešto učiniti da to promeni. Sada sam srećna i puna energije", zaključuje Lisa.

(Haber.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track