PREVARILA MUŽA I GRAĐANE: Uzela novac za hemoterapiju da bi imala venčanje iz snova
Foto: Thinkstock

Optužena

PREVARILA MUŽA I GRAĐANE: Uzela novac za hemoterapiju da bi imala venčanje iz snova

Ludi svet -
Nakon što je tužitelj prozvao hladnokrvnom i proračunatom, prevarantkinja je priznala krivicu

Britanka Daniel Votson je završila na sudu zbog prevare.

Ona je u januaru 2012. godine objavila da boluje od raka vrata materice u četvrtom stadijumu i da su joj šanse za preživljavanjem vrlo male, svega 15-20 odsto.

U javnost je istupila s molbom za donacijama kako bi mogla da ima venčanje iz snova. Skupilo se više od 10.000 funti u gotovini, a mnogi su donirali i usluge kako bi venčanje bilo baš onakvo kako ga je ona zamislila.

S venčanjem je brzala jer ga je, prema njenim rečima, htela da odradi pre nego što zbog hemoterapije izgubi kosu.U njenu priču su počeli da sumnjaju nakon što je odbila da da dokaze o svojoj bolesti i nakon što je tražila da se sve donacije uplaćuju isključivo na njen bankovni račun.

Kad je na Fejsbuku objavila da je trudna, njeni dobročinitelji pozvali su policiju. Ali nisu samo nepoznati dobročinitelji upali u njenu mrežu laži. U celu priču poverovala je i njena porodica.

Daniel je danas počelo suđenje za prevaru, a nakon što je tužitelj utvrdio kako je delovala hladnokrvno i proračunato u svojoj spletki, promenila je iskaz i izjasnila se krivom.

Foto Rojters
Foto Rojters

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track