PRVI I NAJDRAŽI: Pronađen jaguar nestao pre 46 godina!

Vlasnik se oduševio

PRVI I NAJDRAŽI: Pronađen jaguar nestao pre 46 godina!

Ludi svet -
To je pravo čudo. Imao sam 36 godina, a sada 82, izjavio je Ajvan Šnajder, vlasnik automobila

LOS ANĐELES - Vlasnik luksuznog automobila, danas 82-godišnji advokat u penziji, nije mogao da veruje svojim ušima: njegov jaguar kabriolet, koji mu je ukraden pre 46 godina u Njujorku, pronađen je nedavno u Kaliforniji.

Jaguar XKE nalazio se u kontejneru na teretnom brodu na putu za Holandiju. "To je pravo čudo. Imao sam 36 godina, a sada 82", izjavio je Ajvan Šnajder kada su ga kalifornijski carinici obavestili da su pronašli njegovo vozilo.

Carinici iz Los Anđelesa su tokom rutinske provere dokumentacije za izvoz automobila, kada je teretnjak već napustio luku u Long Biču, otkrili da je reč o ukradenom vozilu. Prevoznik je tada organizovao povratak automobila u SAD i jaguar je tako vraćen svom pravom vlasniku.

"Bio je to moj prvi pravi i najdraži automobil", kazao je Šnajder koji danas živi na Floridi. "Kupio sam ga novog. Imao je manje od godinu dana kada su mi ga ukrali. Ponekad bih se budio u četiri ili pet ujutru subotom i nedeljom da bih mogao da ga vozim 140/160 na sat na auoputu", ispričao je bivši advokat.

Mitski jaguar kabriolet sa dvoje vrata XKE je 1967. godine, kada je kupljen, koštao 5.000 dolara. Danas, urkos ogrebotinama i zarđalim delovima, vredi 23.600 dolara. Oni dobro očuvani mogu da dostignu cenu i do 100.000 dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=fPKSf5tHzsw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track