SKANDAL U ALABAMI: Devojčicu isterali iz škole zbog crvene kose!

Čudni zakoni u USA

SKANDAL U ALABAMI: Devojčicu isterali iz škole zbog crvene kose!

Ludi svet -
Ubrzo nakon što je nogom stupila na školsko tlo, rekli su joj da može da se vrati kući jer ima zbunjujuću boju kose koja nepovoljno deluje na druge, a radi se o izrazito crvenoj boji kose

Već smo se navikli da je u Sjedinjenim Državama sve moguće i da praktično svaka škola stvara svoja pravila.

Međutim, neka od njih šokiraju i tamošnje ljude, a posebno su zabavna nama u Evropi. Upoznajte tinejdžerku koju su poslali kući prvog dana škole zbog - crvene boje kose.

Njeno je ime Hejli Blek. Škola je u delu SAD u kojem živi započela prošle nedelje i ona je normalno došla tamo, baš kao i sve njene kolege iz odeljenja, željna znanja i dobrog druženja sa starim prijateljima koje nije dugo videla.

Međutim, dočekalo ju je iznenađenje. Ubrzo nakon što je nogom stupila na školsko tlo, rekli su joj da može da se vrati kući jer ima zbunjujuću boju kose koja nepovoljno deluje na druge, a radi se o izrazito crvenoj boji kose. Pola sata nakon što je otišla u školu, iz uprave su nazvali majku i poručili joj da dođe po svoju ćerku jer joj boja kosa nije u redu.

Direktor škole i ostali iz uprave rekli su joj, naime, da ne može da ide na nastavu dok boju kose ne promeni u neku prirodniju nijansu. Međutim, šok je bio tim veći jer je njena kosa u istoj, izrazito crvenoj nijansi već godinama, tačnije tri godine tako dolazi u istu školu, a da joj do sada niko ništa nije prigovorio.

U školi su, pak rekli da se kosa Hejli Blek kosi s kodom oblačenja i spoljašnjeg izgleda koji je važeći u ovoj školi u Alabami, a u kojem piše – "učenicima se neće dopuštati da pohađaju nastavu ako je njihova kosa obojena u veoma svitlu i zbunjujuću boju". Svi iz uprave škole stoje iza ove odluke i ne žele da je promeniti, ali ni da kažu zašto ranije nisu tinejdžeriki rekli za taj kod.

Učenica je u međuvremenu kosu obojila u manje "drečavu" boju i sada normalno pohađa školu, međutim roditelji su ceo slučaj pustili u medije i kažu da je sve jako negativno delovalo na njihovu ćerku.

O svemu su rekli: "Veoma je ponižena. Sve je bilo jako ponižavajuće za nju. Dobila je pažnju koju nije želela. Samopouzdanje joj je uzdrmano."

Nedavno je još jedan slučaj s kosom uzdrmao srednju školu na Floridi. Tamo su, naime, jednoj učenici rekli da ne može u školu jer ima izrazito frćkavu kosu koja zbunjujuće deluje na druge učenike. Kasnije su učenicu primili nazad, ali je morala malo da ispravi inače prirodno loknastu kosu.

Pogledajte o čemu se radi:

http://www.youtube.com/watch?v=SuNG0pZXxrA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track