STAJAO 11 SATI U AVIONU: Nije hteo da sedi pored žene!

Vera mu ne dozvolja

STAJAO 11 SATI U AVIONU: Nije hteo da sedi pored žene!

Ludi svet -
Ultraortodoksni Jevrej zamolio je ženu koja je imala sedište do njegovog da se skloni i kada je ona to odbila, on je ustao i 11 sati stajao i sve vreme se molio

NJUJORK - Avionski let iz Njujorka za Tel Aviv odložen je jer je jedan ortodoksni Jevrej iz religioznih razloga odbio da sedi pored žene. Ultraortodoksnim Jevrejima zabranjen je fizički kontakt muškaraca i žene ukoliko nisu u rodbinskim odnosima ili u braku.

Jedan ultraortodoksni Jevrej ispričao je da je zamolio ženu koja je imala sedište do njegovog da se skloni i kada je ona to odbila, on je ustao i zajedno sa još nekolicinom putnika stajao je 11 sati koliko je trajao let. On se stojeći, sve vreme molio zbog ćega je putnike doveo u neugodnu situaciju.

Hafington Post piše da se to dogodilo prošle nedelje i naveo sličan primer kada je polazak aviona na jednom, isto toliko dugom letu kasnio 20 minuta budući da je ortodoksni Jevrej pregovarao sa putnicima jer nije hteo da sedi pored žene. Na internet strani Čejndž.org, nekoliko žena je pokrenulo peticiju kojom pozivaju da se spreči maltretiranje putnika u avionima.

"Zašto El Al Israel eirlajns dozvoljava maltretiranje i ponižavanje putniva koje su primorane da zamene mesta za koja su platila kao i ostali putnici? Religijska prava jedne osobe ne trebaju da ugrožavaju civilna prava druge", poručuje se u peticiji.

Kao alternativno rešenje predlaže se da se rezerviše nekoliko odvojenih mesta za putnike sa "specijalnim" zahtevima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track