STRANI MEDIJI O MURDIJADI: Srbi pravili gulaš od testisa kengura, kamile, magarca...
Foto: Printskrin

Specijaliteti

STRANI MEDIJI O MURDIJADI: Srbi pravili gulaš od testisa kengura, kamile, magarca...

Ludi svet -
Izazov za ovogodišnje takmičare Mud(r)ijade bio je da naprave najbolji gulaš od testisa kengura, konja, kamila, bikova, teladi, magaraca

Timovi međunarodno renomiranih kuvara, vlasnici restorana, turista i meštana kuvali su u subotu i jeli životinjske testise na Svetskom kuvarskom šampionatu u udaljenom srpskom selu Rudnik, pišu strani mediji.

Izazov za ovogodišnje takmičare Mud(r)ijade bio je da naprave najbolji gulaš od testisa kengura, konja, kamila, bikova, teladi, magaraca i drugih životinja. Prvenstvo je prvi put održano 2004. godine, a organizovano je da bi se suprotstavilo političkima događajima tog vremena. Od tada je postao duhovit praznik i ponosno veliča vrlinu jedenja testisa, delom i iz zdravstvenih razloga.

Među sudijama koji su ocenjivali specijalitete od životinjski testisa bila je i jedna žena koja je rekla da je sudija jer voli da jede testise.

Jedenje testisa očigledno povećava libido i može da smanji celulit. Poznato je da su testisi bogati mineralima kao što su cink i gvožđe.

http://www.youtube.com/watch?v=RnC5g5lEfIo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track