ZAŠIVAO JE USTA I ZAKUCAVAO GENITALIJE: Ruski umetnik uzeo nož u ruke i ponovo šokirao svet...
Foto: Twitter

Performans iz protesta

ZAŠIVAO JE USTA I ZAKUCAVAO GENITALIJE: Ruski umetnik uzeo nož u ruke i ponovo šokirao svet...

Ludi svet -
Pavlenski je ovaj bizarni performans izveo sedeći na zidu Centra za socijalnu i forenzičku psihijatriju u Moskvi. On je to izveo u okviru protesta pod nazivom Segregacija
1 / 2 Foto: Twitter

RUSIJA - Ruski konceptualni umetnik i politički aktivista Pjotr Pavlenski uhapšen je nakon što je iz protesta odsekao sebi ušnu resicu.

Pavlenski je ovaj bizarni performans izveo sedeći na zidu Centra za socijalnu i forenzičku psihijatriju u Moskvi. On je to izveo u okviru protesta pod nazivom "Segregacija".

Motiv da ovako nešto uradi bio je, kako tvrdi, njegovo protivljenje protiv upotrebe forenzičke psihijatrije u politički motivisane svrhe.Performans u kome je odsekao deo uha pokazuje kako vlasti mogu da "odseku" nepoželjnu individuu iz društva i pošalju je u psihijatrijsku ustanovu na osnovu lažne dijagnoze.

Podsetimo, Pavlenski je postao poznat široj javnosti kada je isto iz protesta na Crvenom trgu u Moskvi gde je, potpuno nag, na pločniku ispred Kremlja svoje genitalije ekserom zakucao za asfalt.Petrovski se razgolitio ispred Lenjinovog mauzoleja gde se bukvalno prikovao za asfalt, dok su užasnuti prolaznici posmatrali prizor.

(Pravda/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track