ŽIVE KRISTININ SAN: Njihovu ćerku ubio pijani vozač, ona im ostavila razlog za život...
Foto: Printskrin

Setimo se Kristine Česterman

ŽIVE KRISTININ SAN: Njihovu ćerku ubio pijani vozač, ona im ostavila razlog za život...

Ludi svet -
Otvorila sam fioku i našla ovu torbicu za šminku, ali u njoj nije bila šminka, nego lista stvari koje je Kristina želela da uradi pre nego što umre

Kristinu Česterman (21) udario je autom pijani vozač dok je vozila biciklo. Njeni roditelji su morali da počiste njen stan pošto su je sahranili i nisu mogli da poveruju u ono što su tamo otkrili.

"Otvorila sam fioku i našla ovu torbicu za šminku, ali u njoj nije bila šminka, nego lista stvari koje je Kristina želela da uradi pre nego što umre. Koje dete ima ovakvu listu? Sigurno ne mnogo njih. Htela je da ode na Nijagarine vodopade, da spasi nečiji život - što je i uradila. Donirajući svoje organe, spasla je mnogo života. Želela je da prekine tuču dvojice momaka zbog nje i to mi je baš slatko. Ne znam da li se to ikad desilo, ali je trebalo da se desi", rekla je Kristinina majka Sandra.

Roditelji su odmah znali šta treba da rade kada su otkrili ovu listu.

"Pošto je ona htela da uradi to, a nije uspela, odlučili smo da dovršimo ovu listu za nju", rekao je njen otac Dejvid. Njih dvoje su zato pre nekoliko nedelja otišli na Nijagarine vodopade, i otkačili to na listi kao odrađeno. Ali njih dvoje nisu jedini koji ostvaruju san svoje ćerke. Nakon što se njihova priča prošilia društvenim mrežama, hiljade stranaca počelo je da radi isto i da postavlja fotografije sa putovanja na stranicu "Remembering Kristina Chesterman“, koja je pokrenuta na Fejsbuku.

"Meni je neverovatno to što je ona uspela toliko da utiče na nekoga ko je nikad nije upoznao", kaže Dejvid.Njena majka se još uvek seća bolnice, kada je pre 10 meseci sedela i plakala pored Kristininog i molila je da se probudi.

"Ona je želela da ovaj svet učini boljim mestom i da navede ljude da budu manje sebični. Zato smo ispričali njenu priču. Moramo da pokrenemo promene koje je ona pokrenula. Moramo da je učinimo ponosnom, kao što je ona učinila nas ponosnim", rekla je neutešna Sandra.

Žena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track