AMERIKANKA SRPSKOG POREKLA SNIMA U BG: Kristijani za film o baki Vinki (92) potrebno 8.000 $

Podržimo njenu Kikstarter stranicu

AMERIKANKA SRPSKOG POREKLA SNIMA U BG: Kristijani za film o baki Vinki (92) potrebno 8.000 $

Pop kultura -
Kristina Botić je zatražila pomoć preko internet stranice koja podržava umetnost kako bi njen dokumentarni film o baki ugledao svetlost dana

Kristijana Botić, mlada rediteljka iz Amerike, ostavila je svoj život u Njujorku i došla u Srbiju kako bi živela i provodila vreme sa svojom bakom Vinkom.

Kako je Kristijana napisala, iako se ponekad ne razumeju, boravak u Beogradu ju je inspirisao da napravi kratak dokumentarac o svojoj baki i predstavi njen život kroz priču i kratki dokumentarni film.

Međutim, mlada umetnica srpskog porekla nema dovoljno sredstava da sama završi dokumentarac, pa je napravila Kikstarter stranicu na kojoj traži finansijsku podršku za svoj kratki film koji je veoma dragocen za nju.

Na internet stranici koji služi kako bi se od raznih donatora skupio novac za kreativne projekte piše da je za finansiranje Kristijaninog projekta potrebno 8.000 dolata, a za tri dana sakupila je čak 2,471 dolar. Njen "oglas" traje još 27 dana.

Baka Vinka
Baka Vinka

"Moja baka Vinka živi u samom srcu Beograda. Uvek sam bila oduševljena Kikstarter zajednicom i njen veliki fan zbog neverovatnog načina podrške koju pruža. Sada se oslanjam na tu zajednicu da mi pomogne oko projekta koji je meni veoma važan - Kratak dokumentarni film o mojoj baki Vinki", napisala je mlada umetnica kako bi motivisala sve koji žele da joj pomognu.

Ona je objasnila da je na sredini projekta i da joj je potrebna pomoć za postprodukciju, kao i da bi najveći izdatak bio da se napravi originalna muzika sa pevačica srpske folk muzike.

"Čak i najmanja donacija mi je od velike pomoći da ovaj film ugleda svetlost dana. Priča mi je veoma važna", poručila je Kristijana.

Kako inače funkcioniše ovaj sajt, Kristijana će se na poseban način zahvaliti svojim "mecenama" pa tako:

*Ko pošalje 5 dolara, dobija titulu dobar čovek*Ko pošalje 10 dolara i više postaje "komšija" i dobiće imejl zahvalnicu* Ko donira 25 dolara i više postaje "prijatelj" i dobija razglednicu iz Srbije, kao i link filma kada ugleda svetlost dana*100 dolara postaje "najprijatelj" i dobiće DVD kao i mogućnost da besplatno skine muziku za film, a mecena koji donira*500 dolara i više postaje producent i imaće pravo da vidi prvi rez i da učestvuje u stvaranju filma*Ko donira 1.000 dolara i više postaje izvršni producent, dobija video link zahvalnosti, kao i njenu večnu zahvalnost.

Njen film prati život njene bake Vinke koja ima 92 godine, koja već deceniju sama stanuje u samom centru Beograda. Rutinu njenog usamnjenog života, od kako ustane, prve jutarnje kafe i ceđenog soka, do njenih svakodnevnih posetilaca, komšija i nećaka koji joj donose sliku spolješnjeg sveta.

"Donirajte i nazovite svoju baku", poručila je baka Vinka.

Kako funkcioniše internet stranica Kikstarter

Kikstarter je globalna platforma za finansiranje raznih projekata i ideja sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, a osnovna misija kompanije je da pomogne svima kojima je potrebno da završe svoje projekte. Najčešće se traži pomoć za ostvenja poput filmova, muzike, stripova, ali može za bilo koju drugu kreativnu ideju. Do sada je kiksarter prikupio o više od milijardu dolara od 5,7 miliona donatora za finansiranje 135.000 projekata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track