ARMANI, NAHRANI DEVOJKE: Reviju nosile manekenke mršave ko kostur!
Foto: Ap

Modni svet šokiran

ARMANI, NAHRANI DEVOJKE: Reviju nosile manekenke mršave ko kostur!

Pop kultura -
Molim vas, dozvolite devojkama koje nose vaše kreacije da jedu. Teško je gledati odeću pored tolikih kostiju, samo je jedan od komentara na izbor manekenki

Revija modne kuće Empario Armani na Nedelji mode šokirao je sve ljubitelje mode jer su njihovu kolekciju nosile manekenke koje su izgledale kao da će se svakog trenutka srušiti od gladi.

Devojke su bile toliko mršave da su kreacije na njima izgledale poprilično neatraktivno. Ljudi koji su reviju gledali iz prvog reda odmah su na društvenim mrežama pisali o užasno mršavim manekenkama

"Obožavam Armanijeve kreacije, ali, molim vas, dozvolite devojkama koje nose vaše kreacije da jedu. Teško mi je da gledam odeću i da vidim njenu lepotu pored tolikih kostiju", napisao je muzičar Rankin.

"Manekenke koje nose Armanijevu kolekciju toliko su mršave da to izgleda bolno. Kako sebo mogu da dopuste da im se tako nešto dogodi", napisala je na društvenoj mreži Phoebe Davis.

Podsetimo, 2006. godine 22-godišnja urugvajskoj manekenki Luisel Ramos zbog iscrpljenosti organizma anoreksijom stalo srce čim je sišla s piste na reviji na Nedelji mode u Montevideu, manekenkama s indeksom telesne mase manjim od 18 zabranjeno je da nose revije u Madridu. Modna industrija najavila je promene, borba protiv anoreksije postala im je jako važna.

Modna Biblija Vogue 2012. je uvela pravilo prema kojem za njih editorijale ne mogu snimati devojke mlađe od 16 godina i one koje evidentno boluju od poremećaja u prehrani.

http://www.youtube.com/watch?v=s3vL73b-eLY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track