AUDICIJA: Kokan Mladenović traži glavnu glumicu za Dogvil!
Foto: Zorana Jevtić

Da zna i da peva i da glumi

AUDICIJA: Kokan Mladenović traži glavnu glumicu za Dogvil!

Pop kultura -
Od kandidatkinja se traže veštine glume i pevanja i imaće priliku da se predstave uživo 22. oktobra na audiciji u Mikser Hausu

BEOGRAD - Reditelj Kokan Mladenović sprema predstavu "Dogvil", pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, a glavna glumica biće izabrana na audiciji.

Premijera je u planu 19. decembra u Mikser Hausu. Muziku komponuje Marko Grubić, koji je jedan od koproducenata. Glavni ženski lik u filmu igrala je Nikol Kidman. U domaćoj verziji od kandidatkinja se traže veštine glume i pevanja. One će imati priliku da se predstave uživo 22. oktobra na audiciji takođe u Mikser Hausu.

Kako je najavljeno, u predstavi će na bini biti tri muzičara, glumica i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

Glavnu mušku ulogu igraće Branislav Trifunović. Muziku će uživo izvoditi grupa "Vrooom" u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).Autore predstave "Dogvil" najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u zatvorenoj zajednici, dodaje se u najavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track