Bajaga i Instruktori ponovo trijumfalno na Beer festu
Foto: Marko Rupena

Spektakal pred oko 70.000 posetilaca

Bajaga i Instruktori ponovo trijumfalno na Beer festu

Pop kultura -
Na desetine hiljada grla pevalo je sa Momčilom Bajagićem "Lepu Janju", "220", "Poljubi me", dok je "Vesela pesma" čak dobila mali šaljivi uvod u kome Instruktor Žika Milenković peva u čast muzičarskih sposobnosti klavijaturiste Saše Loknera
1 / 6 Foto: Marko Rupena

Bajaga i Instruktori drugu godinu za redom trijumfalno su nastupili na Beer festu priredivši u četvrtak uveče još jedan nezaboravan koncert, ovaj put za oko 70.000 posetilaca u beogradskom parku Ušće.

Na desetine hiljada grla pevalo je sa Momčilom Bajagićem "Lepu Janju", "220", "Poljubi me", dok je "Vesela pesma" čak dobila mali šaljivi uvod u kome Instruktor Žika Milenković peva u čast muzičarskih sposobnosti klavijaturiste Saše Loknera!

"Moram da se skinem u majicu koju sam nosio prvi put kad sam pevao ovu pesmu" našalio se Žika koji je obukao majicu Bajage i Instruktora sa natpisom "Život je nekad siv, nekad žut".

Posebno dobro je primljena "Ako treba da je kraj" sa poslednjeg albuma "Daljina, dim i prašina" (2012), a bend je posle "Plavog safira" u završnicu ušao moćno sa rokerskom "Ti se ljubiš" i svirački uvek posebno nadahnutom "Tišinom".

"Ovu pesmu smo nekad svirali uz šibice, ali sada mislim da je bolje uz telefone. Ako imate telefone molim vas upalite ih", poručio je Bajaga najavljujući grandioznu baladu "Zažmuri", uz koju je čitavo Ušće bilo posuto svetlošću sa hiljada mobilnih telefona.

Bend se na bis vratio sa "Mojim drugovima" zaradivši ovacije publike Beer festa.

Bajaga i Instruktori u nastavku slavljeničke turneje povodom 30 godina postojanja danas nastupaju na Strumica Open festu u Makedoniji, a slede 16. avgusta Omladinski stadion u Pirotu, 18. avgusta Raške duhovne svečanosti, 23. avgusta klub "Aurora" u Primoštenu i 28. avgusta "Aviv park" u Pančevu.

http://www.youtube.com/watch?v=-12T68K9hj4
http://www.youtube.com/watch?v=NF1iYvtoY_8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track