Bajo Jojić posvetio pesmu Ani Ivanović!
Foto: Shutterstock

Promoviše knjige

Bajo Jojić posvetio pesmu Ani Ivanović!

Pop kultura -
Interesantno je to što je Bajo rođeni brat Radmile, babe košarkaša Bogdana Bogdanovića, ali da mu je, umesto njega, kao inspiracija za jednu pesmu ipak poslužila teniserka Ana Ivanović

Radomir Bajo Jojić, član Udruženja književnika Srbije, takođe i Crne Gore, predstaviće danas svoja dela na Sajmu knjiga, u 13 časova, u sali „Borislav Pekić“.

Autor je devet knjiga, a čitaocima će pre svega ukazati na „Đevič kamen“, „Pregršt priča“ i „Pivska snoviđenja“. Interesantno je to što je Bajo rođeni brat Radmile, babe košarkaša Bogdana Bogdanovića, ali da mu je, umesto njega, kao inspiracija za jednu pesmu ipak poslužila teniserka Ana Ivanović.- Nisam pisao o Bogdanu, priča o njemu je više za novine nego za knjigu, ali ima jedna priča o njegovom dedi Mihailu. Opisao sam kakvo je nevreme bilo kad je umro i kako smo osam sati bili u snegu dok smo ga sahranili na planini - kaže Jojić:- A pesmu o Ani napisao sam iz ljubavi prema teniserki, prvo zato što je dobar sportista, a drugo zato što je lepa žena. Nisam opisivao samo njenu lepotu, zato što je ona vredna divljenja u svakom pogledu. Baš kao što kažem i u pesmi, „Ana kao cvet, uzor za ceo svet...“(M. K. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track