Bata Živojinović: Ðuzo, izdrži ovu bitku!

Vlastimir Stojiljković se oporavlja od moždanog udara

Bata Živojinović: Ðuzo, izdrži ovu bitku!

Pop kultura -
Prijatelji i kolege barda našeg glumišta nadaju se da će on uskoro biti pušten na kućno lečenje i vratiti se na pozorišnu scenu

Vlastimir Ðuza Stojiljković (85), koji je doživeo moždani udar, oseća se bolje, saznaje Kurir.Bard srpskog i jugoslovenskog glumišta nalazi se u bolnici, gde lekari brinu o njegovom zdravlju. Njegovo stanje je stabilno i očekuje se da oporavak uskoro nastavi kod kuće.Smešten u bolnicu- Ðuza je nekoliko dana u bolnici. Imao je blaži moždani udar. Njegovo stanje ipak ide nabolje. Uskoro očekujemo da oporavak nastavi kod kuće i da se već za nekoliko nedelja vrati na scenu - kaže izvor Kurira blizak porodici čuvenog Rođe iz kultne serije „Pozorište u kući“.Brojni glumci i reditelji potreseni su zbog stanja u kojem se nalazi njihov kolega i prijatelj.Kolege zabrinute- Ðuza je divan čovek i odličan glumac, s kojim sam imao čast da radim. Veoma sam se potresao. Mom prijatelju želim da se što pre oporavi jer je on za mene bio sinonim jednog zdravog života. Ja sam prošao kroz slično, nisam se predao, zato mu poručujem: „Drži se, Ðuzo!“ - poručio je legendarni Bata Živojinović.U razgovoru za Kurir pre meseci i po dana Ðuza je otkrio da svakog dana šeta po nekoliko kilometara, a da, iako mu je gluma pomalo dosadila, voli da radi.- Posao jeste zamoran, ali lepše spavam. Nisam radio dvadesetak dana i počeo sam da se osećam loše. Kad smo krenuli da snimamo, mnogo mi je bolje. Imam 85 godina. To je duboka starost. Odlično pamtim svoje detinjstvo, a ne sećam se šta je bilo juče. Zamor mozga - objasnio je Stojiljković.Glumac koji je ostvario više od 200 uloga rođen je 1929. godine u učiteljskoj porodici. Završio je gimnaziju u Kruševcu, a studirao je čak i Rudarsko-geološki fakultet, koji je napustio i prešao na Akademiju pozorišnih umetnosti.Penzionisan 1995.Glumom se bavi od 1951, kad je zaigrao u Beogradskom dramskom pozorištu, a u penziju je formalno otišao 1995. iz Ateljea 212. Igrao je u više od 130 predstava. Letos je snimao televizijski film Marka Novakovića „Bez stepenika“ i pripremao predstavu „Magareće godine“ u pozorištu „Boško Buha“, u kojoj je tumačio lik pisca Branka Ćopića.

ReagovanjaDragan Bjelogrlić, glumacDobiće bitku koju bijeSa Ðuzom sam snimio neke od najlepših kadrova filma „Montevideo, vidimo se“. Sećam se kako je ekipa bila impresionirana njegovom vitalnošću i glumačkim nabojem. Nadam se da će mu ta vitalnost pomoći da dobije bitku koju sad bije. Želim mu da Bog bude uz njega.Marko Novaković, reditelj Ðuza je neuništivÐuza je neuništiv. Svakom od nas dođu teški trenuci. Siguran sam da će se izvući iz ovoga i da će ostati jedan od najboljih osamdesetpetogodišnjih dečaka koje znam.Vlasta Velisavljević, glumac Teško mi je i potresen samPotresen sam. Nas dvojica smo jedini još ostali iz naše klase. Meni je zaista teško da govorim o njemu. Nemojte mi zameriti. Ne mogu da razgovaram.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track