BLOG UŽIVO EXIT 2. DAN: Glorija preživela kišu, Rudimental razgalio publiku!
Foto: Zorana Jevtić

Kiša je stala, haos može da se nastavi

BLOG UŽIVO EXIT 2. DAN: Glorija preživela kišu, Rudimental razgalio publiku!

Exit 2018 -
Publika ovogodišnjeg Egzit (Exit) festivala, uprkos kiši koja neumorno pada celo veče, nije izneverila disko kraljicu Gloriju Gejnor (Gaynor) koja je pred velikim brojem posetilacaotpevala svoje najveće hitove, među kojima i legendarni "I will survive"
1 / 30 Foto: Zorana Jevtić

Novi Sad od sinoć je svetska prestonica zabave. Najbolja evropska žurka Exit je počela i svi su pozvani, a 40.000 posetilaca je razdrmalo Tvrđavu!

Na Petrovaradinskoj tvrđavi drugog dana najboljeg muzičkolg festivala Exit očekuje se na glavnoj bini Glorija Gejnor, autorka jednog od najvećih hitova svih vremena "I Will Survive" i Rudimental LIVE, najbolji novi bend po glasovima svetske publike i autori hita festivala "Waiting All Night!".

PRENOS FESTIVALA SA MAIN STAGE MOŽETE PRATITI OVDE.

PRENOS SA FUSION STAGE MOŽETE GLEDATI OVDE.

01.10 - Zbog kiše su se oglasili i organizatori festivala koji su poručili da su ovakve situacije normalne i da se dešavaju na svim festivalima, pa i na Egzitu, te da će program teći po utvrđenoj satnici. Portparolka Egzita Jelena Galetin je rekla da se, prema informacijama koje su dobili od Hidrometeorloškog zavoda Srbije, u subotu i nedelju očekuje lepše i sunačano vreme

01.05 - Na Fusion stage-u glavni nastup večeri imao je "Asian Dub Fondation" (Ejdžn Dab Fondejšn). Mada je dobro prošao i nastup domaćeg benda Kanda, Kodža i Nebojša.

00.35 - Rudimental je opravdao status benda kojeg je publika očekivala s velikim uzbuđenjem. Već na prve taktove njihovog trenutno globalno popularnog hita "Waiting all night", nastalo je opšte veselje posetilaca Mejn stejdža. U nastavku večeri na Dens areni (Dance) nastupa Karl Koks (Carl Cox), koji je već nastupao na festivalu i koji je postao omiljeni gost, a ovog puta je pripremio "bek tu bek"(Back2Back) nastup zajedno sa Danny Tenaglia.

00.01 Stanovnici Exit države već godinu dana čekaju na planetarno popularni bend Rudimental, a sada će im se konačno želja i ostvariti! Članovi grupe pozdravili su Srbiju i zapalili masu! Stiče se utisak da su oni najiščekivanije zvezde večeri.

Foto printskrin
Foto printskrin

23.49 Na Dance areni trenutno publiku dižu na noge dinamički duo Eats Everything vs Cassy.

23.40 Publika s nestrpljenjem očekuje hrvatski bend "Punčke" koja se sprema da uskoro nastupi na Fusion stage.

23.00 Želje mnogobrojnih gostiju Exita uslišene su i kiša koja je u Novom Sadu neprekidno padala od 17 sati prestala je pre pola sata.

Na Petrovaradinskom mostu kolone posetilaca festivala peške idu u pravcu tvrđave, a velika je gužva i na stajalištima linija gradskih autobusa koje vode ka tvrđavi.

22.50 Nakon uspešno završenog nastupa, grupa Van Gogh se zahvalila organizaciji Exit festivala, a pohvale su im uzvraćene.

22.32 Sve je spremno za Gloriju Gejnor! Publika željno iščekuje da čuje njen moćni vokal. Masa je spremna i skandira njeno ime: "Gloria, Gloria". Pevačicu je najavio bend koji svira sa njom.

Glorija svoj nastup otvorila pesmom "Going out of my head".

"Divno je što vas vidim ovde sve. Drago mi je što sam na Exitu! Večeras ćemo napraviti sjajnu žurku! Da li ste spremni za žurku", upitala je Glorija publiku, a oni su joj odgovorili glasnim vriskom.

Foto Maja Mojsovski
Foto Maja Mojsovski

Foto: Maja Mojsovski
Foto: Maja Mojsovski

22.19 Sve oči su uprte u Main stage gde se će za 15 minuta nastupiti svetska diva Glorija Gejnor. Bina se uveliko priprema i svi željno iščekuju njen nastup.

21.45 Na Huawei Fusion Stage nalaze se Seward koji su izgleda razjurili kišu! Publika i izvođači su oduševljeni i đuskaju u ritmu. Na Reaggae stage se šire pozitivne vibracije uz Jah Version.

21.30 Van Gogh se popeo na Main stage i zvucima beogradskog rokenrola razigrao masu. Uprkos lošem vremenu, publika skače i peva uz najveće hitove Đuleta i ekipe.

Razvalili... fotoTanjug
Razvalili... fotoTanjug

Dok Đule izvodi najveći hit grupe Van Gogh "Neko te ima noćas", publika vrišti i u glas peva svaku reč. Cela Tvrđava se trese!

21.05 Beogradska grupa "Van Gogh" samo što nije nastupila na Main stage, a publika željno iščekuje nastup popularnog Đuleta i njegovog benda.

21.03 Stanovnici Exit države hvale se kako ih ništa neće zaustaviti u uživanju, pa čak i kiša i blato! "Čak ni kiša ne može da zaustavi rege muziku na Reggae stage. Dođite da "džemujemo" na kiši", piše u Tvitu.

Našli zaklon, foto Tanjug
Našli zaklon, foto Tanjug

20.53 Nakon sjajne prethodne večeri, festival Exit dočekuje sjajnog Karla Koksa i prijatelje na Dance areni. Posetioci Tvrđave neće dopustiti ni da ih uporna i dosadna kiša zaustavi. Zabava se nastavlja do ranih jutarnjih časova.

20.00 Veče na main stage otvara Horchestar, alternativni hor i orkestar iz Beograda. Iako pada kiša, mnogo ljubitelja alternativne muzike se skupilo ispred glavne bine i svi nose kabanice.

18.50 Svetski poznati DJ Karl Koks pristigao je Beograd u kasnim popodnevnim satima, ali se nije mnogo zadržavao u prestonici Srbije, već je produžio u Novi Sad gde će večeras nastupiti na Dance areni u 01.30 posle ponoći.

Karl Koks, foto Fonet
Karl Koks, foto Fonet

18.10 - Iako kiša u Novom Sadu pada skoro ceo dan i ne prestaje, to ne sprečava ljubitelje dobre muzike i sjajnog provoda da uživaju u još jednoj ludoj večeri. Oni koji su već zauzeli svoje mesto na tvrđavi, savetuju da je za večeras kabanica obavezan aksesoar.

Kabanice i kišobrani, foto Tanjug
Kabanice i kišobrani, foto Tanjug

16.52 - Rudimental su svoje mesto na muzičkoj mapi zacrtali hitom "Waiting all night", a pored neverovatnog ritma koji numera nosi, video koji ide uz nju, podjednako je uzdrmao sve koji su ga videli. Momci iz britanskog sastava radije se ne pojavljuju u spotovima, a izbor Kurta Jegera (37) i njegove neverovatne životne priče kao junaka koji ide uz pesmu je bio pun pogodak. Kurt je pre svega profesionalni vozač BMX, a sada sve češće glumac i neverovatno hrabar čovek koji je posle teške saobraćajne nesreće i amputacije noge uspeo da se vrati životu i postane uzor mnogima. Više o njemu pročitajte OVDE.

16.50 - Na Egzitovoj Tviter stranici strancima se savetuje da nikako ne plaćaju više od 500 dinara za taksi vožnju.

15.00 - Dobitnici Brit nagrade Rudimental spremaju novi album na kom će, između ostalih sarađivati i sa Džordžom Klintonom čovekom koga uz Džejmsa Brauna smatraju tvorcem fanki muzie."Ovo na čemu sada radimo je najbolja muzika koju smo ikada napravili", tvrdi Amir Mor, jedan od četvoric momaka iz benda Rudimental koji će večeras nastupati na glavnoj bini Egzita. "Džordža smo upoznali nakon jednog njegovog nastupa u Londonu. Poslali smo mu nekoliko novih pesama i veoma su mu se dopale", kaže on o saradnji sa legendarnim muzičarem koji je stvorio sastave Parliament i Funkadelic. Za sada, snimili su dve numere za album koji sledi nakon njihovog uspešnog debija sa izdanjem "Home".

14.30 - Zabava na Petrovdanskoj tvrđavi trajala je do ranih jutarnjih sati, a mnogi su se tek sad probudili i orni za novi dan na Exitu i nova uzbuđenja. Svi prisutni su bili prezadovoljni i pored kiše i blata zadovolji i srećni su otišli na počinak. Tako je jedna devojka na Tviteru napisala da je đuskala do pet sati po kiši i blatu, ali da je srećna otišla kući.

9.30 - Na Dance Areni nas čeka poseban specijalitet. Večeras u našu zemlju dolazi čuveni Carl Cox Vs Friends i ovaj DJ mag nastupiće u zajedničkom setu sa Danny Tenagliom i predstaviće svoje muzičke prijatelja u originalnim „back to back“ nastupima.

Zvezde Huawei Fusion bine biće miljenici domaće publike Asian Dub Foundation, na Explosive dolazi Arkona, a na Happynovisad Special Request.

Celu satnicu nastupa možete da pogledate OVDE!

MAIN STAGE:20.00 - Horkestar21.00 - Van Gogh21.30 - Glorija Gejnor00.00 - Rudimental01.30 - Fred V&Grafix feat.Dynamite MC03.00 - Koven04.00 - My Nu LengDANCE ARENA21.00 - Hangthedjs22.00 - Kozmik23.00 - Eats Everything vs Cassy01.30 - Karl Koks vs Deni Tenalija04.00 - Planetary Assaults systems06.00 - Ben Klok vs Marsel DetmanFUSION STAGE19.00 - Miki Solus19.30 - Hathors20.30 - Sopot21.40 - Seward22.45 - Frau Casio23.40 - Punčke01.10 - Asian Dub Foundation02.40 - Kanda, Kodža i Nebojša04.00 - Bad CopyEXPLOSIVE STAGE19.30 - Vault of pain20.15 - Burning circle21.00 - Rising dream21.45 - The on off Corporation22.45 - Elegy of madness23.45 - 6th Awakening01.00 - Arkona02.30 - Concrete Sun03.30 - Bleed Someone Dry

09.00 - Ulaznice za EXIT dostupne su samo na ulazima na festival i to po cenama od 11.990 dinara za EXIT i 16.980 dinara za EXIT AVANTURU. Cena dnevnih ulaznica biće 3.500 dinara za ostale dane EXIT festivala.Cena trodnevne ulaznice za Sea Dance festival iznosi 3.390 dinara. Ova cena će važiti sve do 12. jula, nakon čega će ulaznice biti dostupne samo u Crnoj Gori po većim cenama. Na festivalu je po ceni od 11.490 dinara moguće kupiti i Sea Dance paket, koji podrazumeva prevoz do Jaza i nazad, sedmodnevni smeštaj u kampu, kao i ulaznicu na festival.

08.00 - Prvo veče petnaestog izdanja Exit festivala obeležile su sjajne svirke, dobra atmosfera i 40.000 posetilaca koji su do jutra plesali uz svoje omiljene zvezde na celoj Petrovaradinskoj tvrđavi!

http://www.youtube.com/watch?v=Q8skKavA7tk

Odmah nakon vatrometa tačno u ponoć, koji je publiku ostavio bez daha, na glavnoj bini festivala zablistali su Pet Shop Boys u okviru audio-vizuelnog spektakla pod nazivom 'Electric'.

Najveće iznenađenje prvog dana bio je Stromae, koji je zapalio publiku svojim neodoljivim latino notama, ali i sjajnim modnim transformacijama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track