Bora Đorđević za Kurir: Pod stare dane smo poludeli!
Foto: Kurir Arhivska Foto

Nema nameru da odstupi

Bora Đorđević za Kurir: Pod stare dane smo poludeli!

Pop kultura -
Sviramo po dva i po sata. Svuda sjajno prolazimo,

Recept kojeg se „Riblja čorba“ već decenijama drži i nema nameru da odstupi. To je u izjavi za Kurir, potvrdio frontmen “Ribolje čorbe”, koji je davnih dana obećao da će ostati slobodan, da se neće vezati i da je važno samo dobro se zezati…

"Pod stare dane smo poludeli. Sviramo po dva i po sata. Svuda sjajno prolazimo. Tako je pre nekoliko dana bilo na Gospojini u Novom Bečeju, a pre toga u Prnjavoru gde smo prisustvovali obaranju Ginisovog rekorda u pravljenju riblje čorbe u kazanu od 4.400 litara. Uspeli su da za 800 litara pobede prethodni rekord koji su držali Amerikanci", rekao nam je Bora Đorđević, i dodao da ih nakon radnog leta, očekuje puno nastupa i ove jeseni.

Tridesetog avgusta “Riblja čorba” sviraće u Celju, a potom 12. septembra u Senti. Od značajnjih nastupa, Bora izdvaja svirku u Varšavi, krajem novembra, a pre toga anplagd koncerte u Beogradu.

"Družićemo se sa našom publikom u „Sava centru“ na dva koncerta „Čorba se čuje i bez struje“. Očekujem dobru zabavu - kaže Bora.Sredinom aprila, reporter Kurira slučajno je na Banjici sreo Boru Đorđevića. Polako je hodao ulicom i bio vidno zadihan. Na pitanje da li je dobro, potvrdno je odgovorio objasnivši da nema razloga za zabrinutost, i da je za sve kriva uzbrdica:-Nisam više zadihan. Super se osećam. Smršao sam 19 kila. Ne pijem i ne pušim. Volim sve što vole mladi. Tako se i osećam", rekao je uz osmeh Bora.

S.U.

Rokeri od medaNakon dugo vremena, publika je u Novom Bečeju imala to zadovoljstvo da tokom koncerta grupe "Kerber", čuje veliki hit „Čovek od meda“: - Naježio sam se kad sam iza sebe začuo Boru kako počinje da peva svoju deonicu. U bekstejdžu o tome nismo ni razgovarali. Bilo je spontano do daske. Bora je osetio da mu je mesto na sceni kraj mene, i jednostavno kročio na binu. Poslednji put ovu pesmu zajedno smo izveli u Beogradu, na proslavi trideset godina postojanja i rada „Kerbera“. Bilo je spontano do daske. To je zato što rok muzika ne zna za granice i vreme - rekao nam je Goran Šepa Gale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track