Braća Teofilović i Miroslav Tadić nastupaju na Džez festivalu u Sarajevu
Foto: PR

Raduju se nastupu

Braća Teofilović i Miroslav Tadić nastupaju na Džez festivalu u Sarajevu

Pop kultura -
To će biti jedno od značajnijih promocija našeg zajedničkog albuma "Vidarica", rekli su Teofilovići

Vokalni duo braća Teofilović i gitarista Miroslav Tadić, pre zajedničkog koncerta 10. novembra u Kolarcu u Beogradu, nastupiće i 7. novembra na uglednom međunarodnom Džez festivalu u Sarajevu (Jazz Fest Sarajevo).

"To će biti jedno od značajnijih promocija našeg zajedničkog albuma "Vidarica" (2012), ako znamo da su ovogodišnji gosti ovog eminentnog festivala John McLaughlin, Gregory Porter, Bill Frisell i Dianne Reevs", ističu Teofilovići.

Prema njihovim rečima, Tadić je samostalno već bio gost Džez festa Sarajevo 2001. i 2006. godine, a "organizatori su odlučili da Miroslava ponovo pozovu, ovoga puta u novom izdanju sa nama dvojicom".

Teofilovići i Miroslav Tadić, foto PR
Teofilovići i Miroslav Tadić, foto PR

U saradnji sa Ministarstvom za kulturu Srbije i Madjarskim kulturnim centrom Fono iz Budimpeste, biće organizovan koncert Radiše i Ratka Teofilovića 5. novembra u gradu Mako.

"Već više od deset godina sarađujemo sa producentom Laslom Horvatom čija je i ideja za jedan ovakav koncert, a potrebno je istaći da on predstavlja međudržavnu kulturnu saradnju Srbije i Madjarske", kažu Teoflovići.Svetski priznati muzičari, vokalni duo braća Teofilović i gitarista Miroslav Tadić održaće 10. novembra koncert u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, koji će nositi simboličan naziv "Zaboravljeni svet Balkana".

"Svaki dolazak Miroslava (iz SAD) u Evropu koristimo za neki novi koncert. Sa Miroslavom se uvek javi neka nova energija koja ponese i nas i publiku, i dogodi se koncert koji se dugo pamti. Prethodni na Kolarcu (pre dve godine) je bio jedan od takvih, pa smatramo da je pravi trenutak da nas publika ponovo čuje u Beogradu", kažu Teofilovići.

Jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike, braća Ratko i Radiša Teofilović planiraju da sa svetski cenjenim gitaristom Tadićem na Kolarcu 10. novembra, pored ostalog, izvedu kompozicije sa zajedničkog albuma "Vidarica" (2012), ali najavljuju i "neke nove obrade starih pesama koje su nastajale inspirisane zajedničkim putovanjima i koncertima".

"Publika će imati priliku da čuje dobar deo tih pesama, koje će se naći na našem novom zajedničkom izdanju. Uvek se javi neka pesma koju jedva čekamo da predstavimo publici. Pored toga publika će imati mogućnost da čuje i Miroslavljeve instrumentalne bravure, kao i neka naša nova a capella izvođenja", otkrivaju Teofilovići.

Ulaznica za koncert Teofilovića i Miroslava Tadića 10. novembra u Kolercu košta 1.200 dinara na blagajni Kolarca i preko mreže www.eventim.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track