Brankica Sebastijanović: U kuhinji sam pravi majstor za torte!
Foto: Marina Lopičić

Pohvalila se svojim kulinarsim umećem

Brankica Sebastijanović: U kuhinji sam pravi majstor za torte!

Pop kultura -
Majstor sam za torte. Zna se da svima pripremam torte za rođendan. Niko u mojoj porodici i među prijateljima ne razmišlja o tortama. Zna se da ću ih ja napraviti, pohvalila se glumica

Sa samo dve uloge u televizijskim serijama glumica Brankica Sebastijanović ("Samac u braku" i "Sinđelići") potpuno je osvojila gledaoce širom Srbije.

Ovih dana uveliko se priprema za ulogu Zone u filmu "Vrati se Zone" reditelja Juga Radivojevića. Snimanje, istina, počinje tek u januaru, ali Brankica se sa profesorom Radovanom Kneževićem već bavi savladavanjem južnjačkog akcenta. Kaže da je to za nju pravi izazov. Kao što je nekada bio upisivanje glume.

"Niko se nikad ni u užoj ni u široj porodici nije bavio glumom. Mama Radmila je profesor, tata Nenad-Neno ekonomista, a brat Neven pravnik. Ipak, gluma me je zanimala još od zabavišta. Išla sam i u školu glume u "Dadovu", ali sam posle srednje škole upisala istoriju umetnosti. Učila sam, očistila prvu godinu i do poslednjeg trenutka razmišljala da li da odem na prijemni na FDU. Srećom, otišla sam i položila. Mada, iskreno želim i planiram i da završim i istoriju umetnosti", priča glumica i otkriva gde se najradije odmara.

"Ako je reč o instant odmoru od dva-tri dana biram jedno od dva omiljena mesta. Prvo je, naravno, Stara Pazova. Tamo su mi roditelji i brat, kuća, dvorište... Potpuna sloboda. Drugo je selo Jezero kod Travnika. Tamo mamini roditelji imaju vikendicu. Mesto je potpuno nestvarno, nije mnogo naseljeno, čak ni dometa za mobilne telefone. Čuju se samo ptičice i žubor potoka. Vlada potpuni, rajski mir. Deda u Jezeru ima pčelinjak, sakuplja lekovito bilje i divlje plodove, a baka kuva slatka i sokove", priča Brankica za čiju je savršenu liniju, kako kaže, kriva genetika.

"To je "posledica" genetike. Tata je vrlo mršav, a ja ličim na njega. Kad je neophodno da smršam, mogu za dva-tri dana. Ali, ako je, na primer, za ulogu neophodno da se ugojim, to nije nimalo lako. Valjda mi je takav metabolizam. Ne pomažu mi ni gumene bombone koje obožavam i ne kada počnem da ih jedem ne umem da prestanem". Za sebe kaže i da je majstor za torte i kolače.

"Odvajam ljubav i prijateljstvo. Oboje je mnogo važno u životu, ali svako ima svoje mesto. Čovek ne može da bude ispunjen ako nema ljubavi. Ljubav je pokretač svega. Dopuna ličnosti. Jer, niko ne može da sazreva ni da uči o sebi ako nema ljubavi. Ne može čovek da se razvija ako je sam, ili bar ja ne mogu. Zato mi je ljubav izuzetno važna. Dobila sam je, hvala Bogu, u porodici. Zato težim da i ja, jednog dana, zasnujem svoju", pričaglumica koja ne želi da komentariše odnos sa bivšim dečkom glumcem Milošem Bikovićem. Ipak, o karijeri i poslu rado priča, a ulogiu u Holivudu ne bi propustila.

"Takva prilika se ne propušta. Ako bih imala neku ponudu otišla bih. Ali, sigurno bih se vratila. Volim Srbiju, volim da živim ovde. Šta ćemo ako svi odu?", zaključila je Brankica.

(bilje i zdravlje)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track