BRIŽIT BARDO NAM OSTAVLJA U AMANET: Konji su kućni ljubimci, nisu za jelo!

Protiv ritualnog klanja životinja

BRIŽIT BARDO NAM OSTAVLJA U AMANET: Konji su kućni ljubimci, nisu za jelo!

Pop kultura -
Slavna glumica zatražila je primenu evropskog propisa u Francuskoj da se životinje pre klanja onesveste i dodala da se ritualno klanje koje postoji u nekim verama mora odmah zabraniti

PARIZ - Francuska glumica Brižit Bardo uputila je danas otvoreno pismo francuskoj vladi u kojem poziva na zabranu ritualnog klanja životinja i zatvaranje klanica konja.

"To su dva prioriteta za razvoj u našem dobu i to tražim 30 godina od svih francuskih vlada", navela je glumica u pismu upućenom predsedniku Fransoau Olandu.

"Bilo bi dobro da to odobrite posle toliko godina peticija i čekanja. Ako to ne učinite, smatraću da je moj život promašen", navodi se u pismu objavljenom u francuskoj štampi.

Brižit Bardo je objavila svoju fotografiju pored kobile Vojvotkinje koju je pre 40 godina spasla iz klanice. Čuvena glumica je navela da zakon, predložen juna 2013. godine, prema kojem bi konj dobio status kućnog ljubimca i ne bi se smeo koristiti za ishranu, još nije razmotren u parlamentu.

Brižit Bardo je zatražila neposrednu primenu evropskog propisa u Francuskoj da se životinje pre klanja onesveste i dodala da se ritualno klanje koje postoji u nekim verama, mora odmah zabraniti.

"Sama sam napisala pismo i želim da ima veliku medijsku pažnju jer je to jedna od mojih poslednjih želja", rekla je glumica koja 28. septembra puni 80 godina. Dodala da će ove nedelje o tome razgovarati telefonom s predsednikom Olandom.

Brižit Bardo, seks-bomba francuske kinematografije 60-ih godina, povukla se na vrhuncu karijere i potom posvetila borbi za zaštitu životinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track