CECA BOJKOVIĆ: Nedostaje mi Beograd i njegov duh!
Foto: Fonet

Živi u Helsinkiju

CECA BOJKOVIĆ: Nedostaje mi Beograd i njegov duh!

Pop kultura -
Beograd mi uvek nedostaje, posebno njegov duh. Ta bliskost mi nedostaje, ali to možda i ne bih znala da nisam otputovala u Helsinki, rekla je slavna glumica

Nakon dve godine pauze, čuvena glumica ponovo snima. Radi na domaćoj verziji serije „Seranovi“ i kaže da je odmah prihvatila ponudu da igra lik Lidije."Nisam imala prilike da dosad gledam „Sinđeliće“, čak ni špansku seriju „Seranovi", kaže za Svetlana - Ceca Bojković, koja već dve godine živi u Helsinkiju, i dodaje da se na snimanju odlično zabavlja.

"Ima dosta duhovitih scena, koje nas tokom snimanja i te kako nasmeju. „Sinđelići“ su dobro prerađena serija za našu priliku. Inače, s rediteljima se lako dogovaramo oko svega, tako da snimanje brzo ide, na obostrano zadovoljstvo", priča naša glumačka legenda koja u seriji igra sestru Milene Dravić.

Novi serijal „Sinđelića“ će imati 20 epizoda a, između ostalog, Bojkovićeva se vraća u septembru u Beograd da bi završila snimanje. Na našu konstataciju da je nedostajala gledaocima odgovara: "Tako kažu (smeh). Drago mi je da me je publika tako lepo prihvata. Oni vidi da i ja nju nisam zaboravila. Kada sam 2011. otišla iz Beograda, ništa nisam radila. Jedino sam nastavila da igram predstavu „Gospođa ministarka“, koju izvodim kao gost već osam godina u Banjaluci. Pošto dolazim u Beograd svaka tri meseca, onda uvek odvojim dva dana, da odem do Banjaluke i odigram po dve „Ministarke“. To je jedino što sam zadržala. Poslednje dve godine lepo sam se odmorila, ali kada sam dobila priliku da zaigram u „Sinđelićima“, odmah sam je prihvatila".

Dok se nije s mužem Slavkom Kruljevićem, ambasadorom Srbije u Finskoj i Estoniji, odselila u Helsinki, decenijama je bez prestanka snimala, igrala u pozorištu. Sada kaže, da joj je pauza ipak prijala.

"Mislim da sam i zaslužila tu pauzu. I mi glumci imamo dušu (smeh). Ja sam se mnogo naradila i ne mogu da kažem da mi nedostaje gluma, jer imam toliko drugih stvari koje sam propuštala u životu. Nisam dovoljno čitala, onoliko koliko ja volim da čitam, tako da imam vremena za to", kaže čuvena glumica.Međutim, ipak, ima nečeg što joj puno nedostaje - rodni grad.

"Beograd mi uvek nedostaje, posebno njegov duh. Ta bliskost mi nedostaje, ali to možda i ne bih znala da nisam otputovala u Helsinki. Sa druge strane, možda je i lepo malo udaljiti se, skloniti, i praviti jedan rezime o svom duhovnom životu. Sve u svemu, dobro je ispalo. Naravno, nisam otišla zauvek! Još nepune dve godine ću tamo boraviti, a onda se suprug i ja vraćamo. Što se tiče glume, to ne zavisi od mene, već od ponuda koje dobijem", rekal je Bojkovićeva.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja