CEO ŽIVOT POSVETIO DECI: Umro najstariji klovn (98) na svetu!
Foto: Youtube

Tuga

CEO ŽIVOT POSVETIO DECI: Umro najstariji klovn (98) na svetu!

Pop kultura -
Krikmor je u svet cirkusa ušao 1930. kada je cirkus Barnuma i Bejlija prošao kroz Montanu i kada su mladi, među njima i on, prihvatali razne poslove kako bi zaradili ulaznicu za cirkus

Najstariji klovn na svetu, Flojd Kirki Krikmor, umro je u svojoj 98 godini, zbog problema sa srcem.

Ovaj nekadašnji rančer iz Montane je od osamdesetih godina svojim klovnovskim cipelama i crvenim nosom izazivao smeh kod dece. Poslednjih godina je kako je sam priznao raspon trikova sužen poslednjih kako zbog šloga ali i, kako kaže, "krštenice".Pamtiće ga po tome što svaki put kada bi cirkus "Šrajn" stigao u Bilings gde je Krikmor živeo sa svojom suprugom, Krikija su decu oduševljeno gledala, sve njegove gegove i vožnje na slonovima. A pogotovo su se smejale njegovim šalama.

Kriki Klovn upisan je u februaru u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji klovn koji i dalje izvodi, a sam Kriki je tada rekao da ne namerava da prekine sa predstavama.Krikmor je u svet cirkusa ušao 1930. kada je cirkus Barnuma i Bejlija prošao kroz Montanu i kada su mladi, među njima i on, prihvatali razne poslove kako bi zaradili ulaznicu za cirkus. Još od tada, kaže on, bio je oduševljen klovnovima.Krikmor je zbog neimaštine, sa 15 godina, napustio kuću kako bi radio na rančevima u centralnoj Montani. Tek 1981. godine, pošto je ceo živo posveto rančerstvu i izgradio dom i porodicu, pridružio se cirkusu "Šrajn" i od tada nastupa kao klovn.

http://www.youtube.com/watch?v=muT1SCdx_zs

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track