DE NIRO: Krivim sebe za smrt najboljeg prijatelja!
Foto: AP

Ispovest u knjizi

DE NIRO: Krivim sebe za smrt najboljeg prijatelja!

Pop kultura -
Nova biografija "In De Niro: A Life" otkriva da je pre više od 30 godina zloupotreba kokaina, u koju je bio umešan slavni glumac, dovela do smrti njegovog najboljeg prijatelja

Kako kaže autor knjige, Šon Levi, glumac je nekad živeo životom koji se trudio da sakrije od javnosti. U periodu u kojem su De Niro, reditelj Martin Skorsese i njihovo društvo konzumirali droge, pogotovo kokain, glumac je postao blizak s Džonom Belušijem, piše u knjizi.

Obojica su obožavali noćni život. Iako su bili poprilično različiti, De Niro kao ozbiljni glumac i Beluši kao komičar, zajedno su se opijali i drogirali. Njihov razuzdani način života došao ih je glave 4. marta 1982. godine kad je De Niro Belušija našao s dilerom kokaina i heroina u njegovom apartmanu.

No, nije se previše obazirao na to. U Belušijev apartman poslednji put je ušao nekoliko sati pre kobnog događaja. Naime, sledećeg dana upravnik hotela mu je saopštio da je Beluši preminuo. Glumac je bio slomljen. Ne samo zato što je pre nekoliko sati video svog prijatelja koji je preminuo sa samo 33 godine, već zato što je znao da je Beluši eksperimentisao sa drogom jer je želeo da dobije ulogu rok muzičara u filmu.

Osim toga, silno je pokušavao da imitira De Nira. Prema knjizi, De Nirov prijatelj, muzičar Ričard Bir, ubrzo je glumca podsetio da su pre Belušijeve smrti pričali o tome kako bi bilo dobro kad bi Džon zbog svoje uloge zaista konzumirao heroin kako bi sve što uverljivije ispalo.

"On je zapravo uvežbavao scenu. To je ono što ga je ubilo", navodno je Bir vikao De Niru kad su saznali za smrt prijatelja. Beluši je preminuo od koktela heroina i kokaina. De Niro je bio pozvan na sud kao svedok, međutim, u to vreme je snimao film, pa je svedočio samo preko telefona.

Foto Rojters
Foto Rojters

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track