Ðule Van Gog za Kurir: Omlatićemo se rakijom ako opet dobijemo MTV nagradu
Foto: Rojters

Intervju, Van Gog u trci za prestižno priznanje

Ðule Van Gog za Kurir: Omlatićemo se rakijom ako opet dobijemo MTV nagradu

Pop kultura -
Čast nam je što smo drugi put nominovani. To nas motiviše da u što boljem svetlu razvijemo zastavu rok muzike i opravdamo očekivanja naših fanova

Jedan od najpopularnijih domaćih rok bendova Van Gog, koji predvodi pevač Zvonimir Ðukić Ðule, predstavnik je Srbije u trci za prestižnu nagradu MTV EMA u kategoriji najboljeg regionalnog izvođača.Nominacija za nagradu koju su rokeri već jednom osvojili 2007. obradovala je članove benda, koji se uveliko pripremaju za koncert u Beogradu, zakazan za 11. decembar. Glasanje traje do 21. 10. na sajtu MTV EMA adria.mtvema.com.- Čast nam je što smo drugi put nominovani za ovo priznanje. To nas motiviše da u što boljem svetlu razvijemo zastavu rok muzike i opravdamo očekivanja svih naših fanova, bez čije podrške ova nominacija ne bi dobila krunu.Zašto publika treba da glasa baš za vas?- Ne trudeći se da se dopadnemo svima, dopali smo se odabranima. Oni su oduvek imali slobodu izbora i znali su za koga i zašto.Šta je prvo što ćete uraditi ako baš vi osvojite ovu prestižnu nagradu?- Omlatićemo se nekom dobrom domaćom „vatrenom vodom“, pa posle toga odosmo na probe za koncert.Šta je to što posedujete, te ste ponovo nominovani?- Verujem da je to naša doslednost, posvećenost i armija fanova, bez čijeg pečata se pismo ne može poslati na MTV adresu. S takvom armijom Van Gog nema konkurenciju i čini nas nepobedivim.Da li današnjoj sceni nešto nedostaje?- Nedostaju joj velike pesme, profesionalizam, predanost, a na pretek su dominantni uplivi neukusa, koji, nažalost, imaju podršku većine medija.

Spremaju sjajnu svirkuKoncert je veliki izazovŠta publika može da očekuje na koncertu?- Na koncertu srešćemo se licem u lice s fanovima i nadam se da ćemo obostrano biti neumereni. Za nas je taj koncert veliki izazov. Za Halu sportova nas vezuju jake emocije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track