DRAMA SRPSKA TRILOGIJA: Glumci kao u pravom ratu
Foto: Privatna Arhiva

Predstava po pljusku

DRAMA SRPSKA TRILOGIJA: Glumci kao u pravom ratu

Pop kultura -
Predstava nije odigrana na završnici Vukovog sabora zbog najavljene kiše, koja nije pala, a izvedena je u subotu, kad je nad Tršićem bila provala oblaka
1 / 3 Foto: Kurir Štampano

Priroda se pobrinula da priča još više dobije na realističnosti.Drama „Srpska trilogija“ Stevana Jakovljevića, u adaptaciji Slavka Milanovića i u režiji Slavenka Saletovića, nije odigrana 14. septembra u Tršiću na završnoj svečanosti 81. Vukovog sabora zbog najavljene kiše. Posetioci najstarije kulturne manifestacije u Srbiji bili su razočarani jer je kišica počela da sipi tek po podne. A onda je usledila najava organizatora da će se glumci beogradskog Narodnog pozorišta 20. septembra pojaviti na sceni na Saborištu. I gle ironije. Kiša je tog dana lila kao iz kabla, ali su oni stali pred publiku i u specifičnim uslovima izveli potresnu priču o junacima iz Prvog svetskog rata. Odlična scenografija Borisa Maksimovića pretvorila se tako u pravo bojno polje.

Pokvarila se frizura... Ivan Bosiljčić i Zoran Ćosić
Pokvarila se frizura... Ivan Bosiljčić i Zoran Ćosić

- Bilo je posebno, kao na filmu, a ne u predstavi. Bili smo ozvučeni, a enterijer pozorišta pretvorio se u eksterijer na filmu - preneo nam je svoje impresije Pavle Jerinić:- Bilo je uigranijih izvođenja, ali je dirljivo to što su ljudi ispratili predstavu uprkos kiši. Igrao sam na otvorenom mnogo puta, ali nisam doživeo da se prirodno okruženje bukvalno pretvori u scenografiju.

Novo iskustvo... Pavle Jerinić
Novo iskustvo... Pavle Jerinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track