DŽIBONI PRED KONCERT U NOVOM BEČEJU: Ja se odmaram na stejdžu!

Jedva čeka koncert

DŽIBONI PRED KONCERT U NOVOM BEČEJU: Ja se odmaram na stejdžu!

Pop kultura -
Sviram pesme koje volim, nastupam s ljudima koje volim, i pevam za publiku koju volim - kaže Zlatan Stipišić Džiboni

Već danima vlada neopisivo interesovanje za nedeljni koncert Zlatana Stipišića Džibonija na Gospojini u Novom Bečeju. Organizatori jedne od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji, procenjuju da će u legendarnim hitovima popularnog hrvatskog muzičara, uživati najmanje 60. 000 ljudi.

I Džiboni s nestrpljenjem očekuje nastup na prostranom keju kraj Tise. Iako je u jeku sezona godišnjih odmora, kad većina muzičara na nekim egzotičnim destinacijama puni baterije, Džiboni voli da se odmara na neuobičajenom mestu:- Ja se odmaram na stejdžu. Sviram pjesme koje volim, nastupam s ljudima koje volim, i pevam za publiku koju volim. Kod nas je to uvijek bilo jako familijarno, izaći pred publiku i raditiono što najviše volimo. Svi jedva čekamo nastup u Novom Bečeju - kaže Džiboni.

Njegov upečatljiv glas starija publika vezuje za bend "Osmi putnik". Džiboni objašnjava da zvuk te grupe nije imao nikakve veze sa istoimenim kultnim SF filmom:

- Mi smo se ustvari zvali “Ulična molitva”, ali su nas zvali iz ureda Saveza socijalističke omladine s pitanjima ima li to veze s popovima (ha,ha..). Pošto onda nismo bili vezani emotivno za to ime, jer smo ga tek smislili, cijelo popodne proveli smo smišljajući imena. Netko je u jednom trenutku predložio “Osmi putnik”. Prihvatili smo ga. Što se tiče filmova, nisam ograničen žanrom. Uvek me zanimaju filmovi napravljeni s razlogom i talentom, bez obzira na žanr. Veliki sam filmofil i pogledao sam more toga - priznaje Džiboni.

Ovaj svestrani muzičar ponosan je što je već godinama ambasador dobre volje UNICEF-a.- Od prvog dana, pa do danas, podeljena su mi osećanja za moj humanitarni rad. Ovaj svet počiva na solidarnosti ljudi jednih prema drugima. Ako bismo se svi izmakli i gledali samo svoja posla, mislim da bi se do večeras sve raspalo - smatra Džiboni. S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track