Edo Maajka: Stav prema društvenom stanju u oštroj rimi
Foto: Promo

16. avgusta na Belgrade Beer Festu

Edo Maajka: Stav prema društvenom stanju u oštroj rimi

Pop kultura -
Nastup na Belgrade Beer Festu biće ostvrt na kompletnu karijeru poznatog repera počevši od albuma prvenca Slušaj

Posetioce ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa, u subotu, 16. avgusta očekuje nastup jednog od najuticajnijih ex – yu repera Ede Maajke. Biće to ostvrt na kompletnu karijeru poznatog repera počevši od albuma prvenca Slušaj

Mater, koji ga je davne 2002. proslavio kao najboljeg debitanta te godine na područjima Hrvatske, BiH ali i Slovenije, Srbije i Makedonije, preko megahitova sa albuma No Sikiriki i Stigo Ćumur, hvaljenog četvrtog izdanja Balkansko, a naše, petog Spomen ploča, do poslednjeg i verovatno najžešćeg izdanja Štrajk Mozga.

Tokom svoje bogate karijere radio je i muziku za film Srđana Vuletića Ljeto u Zlatnoj Dolini, te za hip hop mjuzikl Prosjačka Opera za Tuzlanski teatar. Pozajmio je glas u sinhronizovanim verzijama crtića Legenda o medvjedu, Ledeno doba 2, Chicken Little, Ledeno doba 3.

Edov kritički stav prema društvenom stanju i posledicama rata uobličeni u oštru rimu, zarazne refrene prožete odličnim humorom i teški beatovi učinili su ga ikonom ex-yu hip hop scene.

Hip-hop izvođači su uvek pravili sjajne koncerte na BBF-u, da li postoji posebna veza između repera i dobrog piva?

- Ne mogu generalizirat, znam puno repera koji imaju vezu sa travom, neki sa rakijom, neki čak i sa ženama, ali pivo je Halid među svim tim vezama, paše svima i svi ga vole. Ja lično sam veliki ljubitelj piva, pivo mi je najdraži proizvod sa postotkom alkohola u sebi :) Volim najviše pšenična točena piva.

Napisali ste mnogo optimističnih pesama. Gde nalazite snagu i inspiraciju za takve tekstove?

- Pa, takve tekstove pišem sebi, obično je to savjetovanje nekog optimističnijeg iskusnijeg Ede ovom preopterećenom i nasikiranom Edi. Trudim se ko i svi, ovog prvog što više osvjestiti u sebi. Problem je što čovjek lako zaboravlja pogotovo ono dobro što mu se desi ili dobro na koje nadođe razmišljanjem, pa mora non stop potvrđivat lekcije i praksirat se u tome.

Kada neko sa strane posmatra regionalnu hip-hop scenu stiče se utisak da među vama ima dosta dobrih prijatelja. Koliko često se vaša druženja uz pivo pretvore u stvaranje novih pesama?

- Ukoliko se družimo u studiju, snimat će se garant, pivo će samo ubrzat donošenje odluke i dovest do viška tejkova

http://www.youtube.com/watch?v=p8n2jAIxLpQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track