EKSCENTRIČNA IKONA: Pevačica Bjork snima novi album
Foto: Vikipedija

Slavu stekla 80-ih

EKSCENTRIČNA IKONA: Pevačica Bjork snima novi album

Pop kultura -
Ekscentrična ikona islandske muzike, koja je stekla svetsku slavu 80-ih godina kao pevačica grupe Šugerkjubs, solo karijeru je posvetila eksperimentalnoj muzici

NJUJORK - Tri godine posle multimedijalnog projekta "Biophilia", islandska pevačica Bjork izjavila je da snima novi album u koprodukciji sa umetnikom iz Venecuele, Đ Arkom.

Ekscentrična ikona islandske muzike, koja je stekla svetsku slavu 80-ih godina kao pevačica grupe "Šugerkjubs" (Sugarcubes), solo karijeru je posvetila eksperimentalnoj muzici.

"Biophilia" iz 2011. godine je multimedijalni projekat u kojem je Bjork koristila aplikacije "pametnih" telefona kako bi istražila vezu između tehnologije, muzike i prirode. Na osnovu tog projekta su snimljena dva fima - "Biophilia Live" koji sadrži delove njenih koncerata i dokumentarni film u kojem Bjork govori o svom projektu.

Bjork Gvidmindsdotir (49) je nominovana za 12 nagrada Gremi, Oskara i dva Zlatna globusa. Pevačica je snimila desetak solo albuma, među koji je "Selmasongs" (2000), muzika za film "Ples u tami" danskog reditelja Larsa von Trira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track