Evo šta sve kora jabuke može

Iskoristite sve

Evo šta sve kora jabuke može

Pop kultura -
Evo nekoliko zanimljivih namena kore od jabuke

U kori od jabukle krije se mnogo hranljivih materija, pa se preporučuje da se ne baca već pojede. Međutim, ukoliko baš ne volite ovaj deo sočnog voća, ili pripremate kolače pa vam je kora samo višak, evo kako je možete upotrebiti, piše Men'sHealth.rs

NAPRAVITE ŽELEJabuke su pune anitoksidanata, posebno u kori. Ustvari, gotovo pola vitamina C jedne jabuke se nalazi u njenoj kori. Svoju dozu antioksidanata možete dobiti za doručak sa želeom napravljenim od kora ili čak čipsom od kora. Sve što treba da uradite je da komadiće kore jabuke poprskate s malo vode, šećera i cimeta. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 150°C dok ne postanu hrskave (povremeno ih okrenite).

SKUVAJTE ČAJTako ćete najbolje izvući mnogo antioksidanata iz kora jabuke, a bez šećera. Treba vam šaka kora od jabuka, 3 do 4 šolje vode, pola kašičice cimeta, 1 kašika meda i 1 kašika limunovog soka. U posudu stavite sve sastojke osim meda i kuvajte 15-tak minuta. Procedite, dodajte med i imate savršeno zdrav napitak.

OSVEŽITE VAZDUHJabuke i cimet su mnogim ljudima najdraži mirisi domaćinstva. Kuvajte kore od jabuka, cimet, đumbir i limun. Ostavite da isparava dok se miris širi kućom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track