(FOTO) HOROR U CENTRU BEOGRADA: Utvare okupirale centar prestonice!
Foto: Aleksandar Zec, PR

Treća beogradska Zombi šetnja

(FOTO) HOROR U CENTRU BEOGRADA: Utvare okupirale centar prestonice!

Pop kultura -
Mister zombija pripadne Filipu Trajkovskom, za misicu je proglašena Smiljka Sekulić, dok je Bojan Pavlović osvojio nagradu u kategoriji najbolje maske za malog zombija
1 / 8 Foto: Aleksandar Zec, PR

Oktobar je posebno popularan među ljubiteljima i poštovaocima fantastike iz čitavog sveta. Naime, u ovom mesecu se širom sveta, prvenstveno zbog sve popularnijeg i masovnijeg obeležavanja Noći veštica, održavaju brojni festivali i konvencije posvećene prvenstveno filmskoj i književnoj fantastici.

Od 2003. godine, nezaobilazni deo „oktobarskog horor salona“, postala je sada već tradicionalna „šetnja zombija“. Kada je Srbija u pitanju, pomenuta manifestacija se održava u okviru Festivala srpskog filma fantastike.

Ove godine se na ulicama Beograda po treći put prošetalo više od 300 maskiranih učesnika. Maske su delo tima od 40 profesionalnih šminkera. Našminkani učesnici, među kojima je bilo najviše mladih i dece su u nedelju prošetali centrom Beograda.

U okviru manifestacije održano je i takmičenje za najbolje maskirane i njihove kreatore. Žiri u sastavu Marko Dacić, predstavnik FOX-a, Svetlana Gutić, dvostruka pobednica Zombi šetnje i Maja Marić, predstavnica Kryolana, doneli su odluku da nagrada za Mister zombija pripadne Filipu Trajkovskom.

Za misicu je proglašena Smiljka Sekulić, dok je Bojan Pavlović osvojio nagradu u kategoriji najbolje maske za malog zombija.

Za najbolje šminkere ovogodišnje Zombi šetnje izabrani su Melina Drouvi, Andrija Ravas i Ana Radulović. Ova manifestacija je zabavnog i humanitarnog karaktera i organizuje se sa ciljem da promoviše filmsku umetnost i kreativnost i upravo scenska maska i profesionalna filmska šminka je ono što ovaj festival čini jedinstvenim.

Prisutne su na Trgu u zabavljali DJ-evi i bendovi Bricks and cans i dreDDup.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track