GOVOR NA MTV NAGRADAMA ĆE VAS RASPLAKATI: Plavokosi beskućnik zbog Majli Sajrus postao poznat
Foto: Rojters

Dirljivo

GOVOR NA MTV NAGRADAMA ĆE VAS RASPLAKATI: Plavokosi beskućnik zbog Majli Sajrus postao poznat

Pop kultura -
Zovem se Džes. Primam ovu nagradu u ime 1,6 miliona beskućnih omladinaca u Ujedinjenim Američkim Državama, koji gladuju, izgubljeni su i strahuju za svoje živote...

Majsli Sajrus je na ovogodišnjoj dodeli MTV nagrada odlučila da pokaže celom svetu kako može da bude i zrela i humana, pa je umesto plaženja i vrckanja u bikiniju, odlučila da podigne svest o tome kako žive beskućnici Los Anđelesa. U njeno ime je nagradu za najbolji video godine podigao Džes, zgodni plavokosi mladić, koji nema ni dom ni novac.

"Zovem se Džes. Primam ovu nagradu u ime 1,6 miliona beskućnih omladinaca u Ujedinjenim Američkim Državama, koji gladuju, izgubljeni su i strahuju za svoje živote. Ja to znam, jer sam i sam jedan od njih - rekao je ovaj dvadesetdvogodišnjak, koji ovako skockan ni po čemu ne odaje da se ne uklapa u holivudsku elitu.

"Bio sam statista u vašim filmovima, bio sam statista u vašim životima. Los Anđeles ima najveću populaciju mladih beskućnika u celoj Americi. Iako sam vama nevidljiv na ulicama, mnogi moji snovi su isti kao i oni koji su vas doveli ovde večeras", nastavio je on.

Tokom govora, Džes nije otkrio ništa više o sebi, a "Njujork tajms" tvrdi da je ovaj mladić poreklom iz Oregona. Direktor skloništa za beskućnike, Heder Karmičel, kaže da je on ranije primao pomoć od njih. Ona tvrdi da je Majli nedavno posetila njihovo sklonište, gde je i upoznala Džesa.

Na kraju dirljivog govora, Džes je sve zainteresovane uputi na Majlinu Fejsbuk stranicu, na kojoj je pevačica okačila video sa uputstvima kako može da se pomogne beskućnicima u Americi.

"Moj nadraži lik ikada", napisala je pevačica pored slike koju je podelila na Instagramu. Na fotografiji sede njih dvoje - on beskućnik, ona milionerka - ispred raširene američke zastave.

http://www.youtube.com/watch?v=U1HkP65GbrU

(Žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track