ISPOVEST BALAŠEVIĆA: Nisam bio komunista, nisam škrtica i nisam se razveo od Olivere!

Otvorio dušu u Osijeku

ISPOVEST BALAŠEVIĆA: Nisam bio komunista, nisam škrtica i nisam se razveo od Olivere!

Pop kultura -
Pevao sam "Računajte na nas“, nisam bio ni komunista, ni član Saveza komunista. Samo sam voleo tu zemlju. Nisam škrtica. Ja sam patološki trošadžija i Olivera i ja se nismo rastali. Imali smo "kriza“, ali već slavimo i 10-godišnjice tih kriza", rekao je Balašević na konferenciji povodom koncerta u Osijeku

Đorđe Balašević održao je u sredu u Osijeku pres konferenciju i najavio je svoj koncert "Pa, tamburama mangupi prepreče put“ koji će 13. septembra biti održan na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi.

I konferencija je održana u Tvrđi. U atrijumu Muzeja Slavonije, odnosno nekadašnjem Arheološkom muzeju.

"Nadam se da to nema nikakve veze s mojim prisustvom na estradi i da me neće uzeti kao eksponat", rekao je popularni Đole na početku svog druženja s predstavnicima medija, ali i gradskim ocima predvođenim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem, koji je pozdravljajući Balaševića rekao kako se njih dvojica nikada ranije nisu upoznali, ali su u jednom trenutku svojih života radili isti posao.

"Gospodin Balašević je početkom 90-ih radio na mirnoj reintegraciji, a ja sam to radio u drugoj polovini 90-ih i zato mi je neobično drago što u Osijeku mogu pozdraviti dokazanog mirotvorca", rekao je Vrkić, kojem je Balašević zahvalio na dobrodošlici, napomenuvši u svom stilu kako on nije gospodin Balašević.

"Gospodin Balašević je na žalost umro 87. Ja sam samo njegov sin", rekao je Đole, koji je potom kazao kako ga inače nema previše u medijima, kako srpskim, tako i hrvatskim, premda ima poziv jednog novinara s HTV-a za gostovanje u emisiji.

"Nisam prihvatio poziv, ali odgovoriću na tri pitanja koja bi mi on sigurno postavio. Kao prvo, pevao sam "Računajte na nas“, nisam bio ni komunista, ni član Saveza komunista. Samo sam voleo tu zemlju. Kao drugo, nisam škrtica. Ja sam patološki trošadžija i kao treće Olivera i ja se nismo rastali. Imali smo "kriza“, ali već slavimo i 10-godišnjice tih kriza", kazao je Balašević, dok su ga iz prvog reda slušali supruga Olivera i sin Aleksa.

Balašević će u četvrtak u podne na Poljoprivrednom fakultetu održati i predavanje pod naslovom "Kad sam prvi put pao u školi.“ Rekao je kako ne zna da li je on baš prava osoba za predavanje mladima o važnosti edukacije, s obzirom da je u 3. srednje, kako je rekao, neopravdano izbačen iz Gimnazije.

"No, prošle godine sam dobio zvanje počasnog maturanta i kada sam ušao u prostoriju onda su svi profesori ustali. Ja sam im onda rekao: "Sedite“", prepričao je Balašević još jednu sekvencu iz svoga života, što je bio samo deo njegovog showa na pres konferenciji.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track